Universali mūsų šalies rankininkė jau spėjo debiutuoti pajėgiausioje Ispanijos lygoje, tačiau jos ekipa 22:28 nusileido vienoms iš čempionato lyderių „Granollers“ merginoms, o A. Kniubaitei savo pirmo įvarčio dar teks palaukti.

Šiais metais Ispanijos moterų aukščiausioje lygoje ekipos yra suskirstytos į dvi grupes po 8 komandos. A. Kniubaitės ekipa savo grupėje šiuo metu su 8 taškais yra penktoje vietoje.

Viena iš Lietuvos moterų rinktinės lyderių teigė, kad sprendimą pagaliau išbandyti save užsienyje priėmė gana greitai ir spontaniškai.

„Vieną rytą supratau, kad verta pasinaudoti dar vienu gyvenimo šansu. Norėjosi susipažinti su kitokiu rankiniu. Man yra tekę žaisti Europos ir Iššūkio taurėse prieš Ispanijos komandas, tad maždaug įsivaizdavau, ko tikėtis. Ten vyrauja greitas ir dinamiškas žaidimas, o sirgaliai labai mylį rankinį.

Nors išvykimas iš Lietuvos buvo staigus ir visiems sukėlęs nuostabą, tačiau dabar džiaugiuosi, kad priėmiau šį sprendimą. Sulaukiau palaikymo iš brangaus man žmogaus trenerio Antano Skarbaliaus, komandos narių, draugų, šeimos, o taip pat ir iš viso Lietuvos Sporto universiteto kolektyvo. Esu laiminga, kad mane supa tiek daug nuoširdžių žmonių, kurie mane palaiko, o kartu ir motyvuoja. Žinoma, kad pradžia naujoje vietoje bus sunkoka, bet dabar jaučiu, kad man to labai reikėjo“, – kalbėjo 2019 metais geriausia šalies rankininke išrinkta varėniškė.

A. Kniubaitė savo karjeros metu yra žaidusi absoliučiai visose pozicijose, o jos universalumas yra viena iš didžiausių stiprybių. Ispanijoje jai teks vėl rungtyniauti atsitraukusios žaidėjos padėtyje, tačiau rankininkė teigė, kad teks pratintis ir prie daugiau dalykų.


„Persikėlus į Ispaniją mano gyvenimo ritmas tapo visiškai kitoks. Pirmiausiai bandau adaptuotis prie komandos ir jų žaidimo braižo. Žinoma, kad reikia laiko pratintis ir prie ispaniškos kultūros. Pakeitus aplinką lengviau keistis ir pačiai, nes dabar privalau prisitaikyti prie ispaniško temperamento, o taip pat ir jų laisvumo gyvenime. Jie greitai įsiplieskia, bet labai greitai ir atsileidžia. Man patinka jų nuoširdus priėmimas į komandą tiek žaidėjų, tiek trenerio ir viso personalo“, – teigė A. Kniubaitė.

Visą karjerą iki tol A. Kniubaitė praleido Lietuvoje ir eilę metų buvo nepamainoma daugkartinės šalies čempionės „ACME-Žalgirio“ ekipos vedlė. Ispanijoje jai tenka pratintis prie visiškai kitokio žaidimo supratimo ir kultūros.

„Lietuva ir Ispanija – skirtingos kultūros šalys, tad ir rankinio kultūra jose visai kita. Lietuvoje mes esame uždari, savo emociją kažkur giliai viduje pasiliekam sau, kritikuojame save ir dažniausiai per mažai savimi pasitikime.

Ispanijoje sproginėja emocijų bombos. Jie emocijas išreiškia ne tik rėkimu, bet ir kūno kalba. Viskas išgyvenama šiame momente. Ispanai, kiek kol kas pastebėjau, stengiasi per daug visko neimti į širdį ir savęs neapkrauti negatyvu. Jie savimi pasitiki ir viskuo džiaugiasi. Būdama čia ir pati mokausi savyje ugdyti šias savybes, kurių, mano nuomone, lietuviams šiek tiek trūksta. Kalbant apie rankinio kultūrą, čia rankinis gyvesnis, vyrauja greitas ir galingas rankinis. Mes ir Lietuvoje turime žaidėjų ir komandų, kurios žaidžia gana panašiu stiliumi.

Šiuo metu norisi, kuo greičiau adaptuotis komandoje, intensyviai treniruotis, o jeigu viską darai iš širdies – tuomet yra ir rezultatai“, – teigė A. Kniubaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)