Naujojo Pietų Velso valstijos policijos pareigūnų teigimu, 45-erių buvęs plaukikas „kėsinosi skleisti mirtį ir nelaimes“.

Jis buvo sulaikytas policijai išlaužus namų duris Sidnėjaus priemiestyje. Teigiama, kad S. Milleris vadovavo kriminalinei grupuotei, prekiavusiai dideliais kiekiais narkotikų. Kartu sulaikytas dar vienas asmuo, byloje gali atsirasti ir daugiau įtariamųjų.

Areštais pasibaigęs tyrimas pradėtas praėjusį mėnesį atradus keturis kilogramus metamfetamino, kurio vertė gatvėje gali siekti apie 1,6 mln. Australijos dolerių (1 mln. eurų).

Per sulaikymus ir kratas aptikta dar kilogramas heroino bei mažesni kiekiai kitų narkotinių medžiagų.

„Likvidavome šį sindikatą. Tai nebuvo maža operacija – nusikaltėliai buvo gerai organizuoti ir apsirūpinę finansiškai“, – komentavo policijos detektyvas Johnas Watsonas.

S. Millerio žvaigždė ryškiausiai žibėjo 1996 metų Atlantos žaidynėse, kuriose jis trumpai spėjo pabūti ir olimpiniu 100 m plaukimo peteliške rekordininku.

Nors finale nelaimėjo, australas pelnė sidabrą, be to, su komandos draugais iškovojo bronzą kombinuotoje estafetėje 4x100 m.

S. Milleris taip pat laimėjo tris apdovanojimus pasaulio pirmenybėse trumpame (25 m) baseine.

Tačiau vėliau plaukikas įklimpo į narkotikus. Vos po metų jis buvo pašalintas iš Australijos sporto instituto dėl nederiamo elgesio, o karjerą baseine užbaigė marihuanos vartojimas.

2008 ir 2013 metais jis jau buvo dusyk suimtas dėl kaltinimų narkotikų ir vogtų daiktų turėjimu.

„Kai baigėsi mano karjera, tiesiog nebežinojau, ką veikti gyvenime“, – teisme yra sakęs S. Milleris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)