Trečiadienį lietuviai startavo ta pačia sudėtimi kaip ir Europos čempionate, kuriame užėmė ketvirtą vietą: komandą sudarė Karolis Dombrovskis, Vytautas Strolia, Gabrielė Leščinskaitė ir Natalija Kočergina. Tiesa, dabar pirmi į trasą iššliuožė vyrai ir vieną etapą sudarė ne 6 km, o 7,5 km.

K. Dombrovskis pirmą etapą baigė 16-as, V. Strolia antrąjį – 17-as, o G. Leščinskaitė bei N. Kočergina šią poziciją išlaikė. Lietuviai nesuko nė vieno baudos rato, tačiau panaudojo 10 papildomų šovinių. Tarp 27 komandų taikliausiai šaudė austrai, panaudoję vos du papildomus šovinius.

Aukso medalius iškovojo Norvegijos biatlonininkai (Sturla Holmas Laegreidas, Johannesas Thingnesas Boe, Tiril Eckhoff ir Marte Olsbu Roeiseland), kurie sidabrą pelniusius austrus pranoko 27 sek. Bronzą iškovoję švedai nugalėtojams pralaimėjo 30,6 sek., tuo tarpu lietuviai atsiliko 5 min. 1 sek.

„Galėčiau drąsiai sakyti, kad trasa ganėtinai sudėtinga. Vienas ilgas pakilimas, labai ilgas nusileidimas, vėliau trumpi pakilimai, nemažai posūkių. Techniškai trasa, tikrai nelengva, tačiau priėjimas į šaudyklą yra nesudėtingas. Kaip paskutiniai pasaulio taurės etapai Pokliukoje parodė, dauguma sportininkų čia labai gerai šaudo, jei netrukdo vėjas. Daug ką lems, kaip sportininkai bus pasiruošę šiam čempionatui fiziškai ir techniškai, nes šaudymas daugumos komandų tikrai bus geras“, – čempionato išvakarėse Pokliukos trasą įvertino Lietuvos rinktinės šaudymo treneris Ruslanas Nikitinas.

Beje, dėl starto Europos čempionate Lietuvos komanda negalėjo atlikti pilnos treniruočių stovyklos aukštikalnėse – pritrūko laiko.

„Treniruočių stovykla praėjo gerai, tačiau šiek tiek liūdna, kad turėjome mažokai laiko atsistatymui po Europos čempionato ir antro pasaulio taurės varžybų trimestro. Nuo senų laikų praktika rodo, kad norint maksimaliai praeiti visą aklimatizaciją ir gauti kalnų efektą, reikia 18-20 dienų. Išbuvome savaitę, labai daug diskutavome, kaip reikėtų daryti – ar kilti į kalnus, ar nekilti. Pagalvojome, kad čempionatas vyksta tikrai aukštai, todėl nusprendėme pakilti, kad organizmas nors šiek tiek adaptuotųsi prie slėgio“, – sakė R. Nikitinas.

Penktadienį pasaulio čempionate vyks vyrų 10 km sprinto varžybos. Be mišrių estafečių rungtyje startavusių narių į čempionatą Slovėnijoje taip pat atvyko Tomas Kaukėnas ir Linas Banys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)