Moterų šuolių į tolį rungtyje šių varžybų rekordą pagerino Jogailė Petrokaitė, nušokusi 6,48 m. Sportininkė taip pat pagerino savo uždarų patalpų rekordą. Praėjusią vasarą raseiniškė tapo geriausia Baltijos šalių čempionato lengvaatlete, pirmenybėse Latvijoje nušokusi 6,57 m.

„Šiandienos startą vertinu gerai. Turėjau šiokių tokių sveikatos problemų per pastarąsias dvi savaites, tai stabilūs rezultatai ties 6,40 m tenkina. Per tas dvi savaites turėjau plius minus penkias treniruotes, reikėjo duoti laiko organizmui atsistatyti“, – komentavo J. Petrokaitė.

Sportininkė prisipažįsta, kad jos galvoja besisukantys šios žiemos skaičiai yra kur kas didesni. Lengvaatletė norėtų dalyvauti ir po mėnesio Lenkijoje vyksiančiame Europos uždarų patalpų čempionate – tam reikia šokti net 6,80 m.

„Skaičiai, žinoma, kad yra, bet nesu mėgėja jų atskleisti. Tai tie skaičiai, kurie mane išvežtų į Europos ir pasaulio čempionatus, kuriuose varžosi elitas. Tikiu, kad galiu tame elite taip pat šokinėti“, – šyptelėjo J. Petrokaitė.

Ramus dėl dalyvavimo Europos čempionate gali jaustis sprinteris Gediminas Truskauskas, kuris 60 m bėgimo rungties normatyvą įvykdė dar praėjusią žiemą (6,77 sek.). Pirmame šių metų starte Vilniaus sporto klubo „Cosma“ atstovas nuotolį nubėgo panašiai – per 6,79 sek.

„Galima sakyti, kad forma džiugina. Prieš tai buvome pasidarę treniruočių tipo varžybas, kurios buvo tarsi atskaitos taškas šiandienai. Turėjau tikslą bėgti apie 6,80 ir viskas pagal planą. Dar laukia Lietuvos čempionatas, o pats svarbiausias startas žiemą bus Europos čempionatas, – sakė G. Truskauskas. – Ar ramiau startuoti, turint normatyvą? Jaučiasi šioks toks atsipalaidavimas. Žinoma, norisi kuo geriau subėgti, bet nėra psichologinio spaudimo, jokių rėmų. Pasiruošimą galima tęsti ramiau.“

Gediminas Truskauskas

Dėl teisės dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse besivaržanti disko metikė Ieva Zarankaitė Šiauliuose stūmė rutulį. Vis dėlto sugrįžimas po varžybų „bado“ nebuvo labai sėkmingas – sektoriuje jai pavyko išsilaikyti vieną sykį per šešis bandymus. Uteniškė įrankį nustūmė 15,24 m ir pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą.

„Jausmas labai geras (sugrįžimo į varžybas – aut. past.), rutulio stūmimui nededu visų pastangų, nes ruošiuosi disko metimo rungčiai, kuri vyks vasarą. Labai smagu pajusti varžybų adrenaliną, sudalyvauti – varžybos tikrai labai gerai paruoštos, imtasi visų priemonių, kad apsaugoti visus dalyvius, – teigė I. Zarankaitė. – Pasirodymą vertinu prastai, bet tuo pačiu ir neblogai – tai pirmos varžybos. Tai pirma treniruotė, kurioje rutulį stūmiau distancijai.“

Pirmą LLAF taurės varžybų dieną paaiškėjo 10 rungčių nugalėtojai. Be J.Petrokaitės, G.Truskausko ir I.Zarankaitės nugalėtojų taures taip pat iškovojo Einius Trumpa (400 m – 51,04 sek.), Robertas Vališauskas (1500 m – 3 min. 57,24 sek.), Laurynas Vičas (šuoliai į tolį – 7,20 m), Karolis Maisuradzė (rutulio stūmimas – 16,32 m), Akvilė Andriukaitytė (60 m – 7,50 sek.), Roberta Žikaitė (400 m – 59,20 sek.) bei Aistė Labanauskaitė (1500 m – 4 min. 53,22 sek.).

Visose rungtyse, išskyrus moterų 400 m bėgimą, buvo užfiksuoti geriausi Lietuvos sezono rezultatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)