Jonas Andrius Šileris – pirmasis Pekino ir Londono olimpietės Akvilės Stapušaitytės treneris. Jo auklėtiniai – Lietuvos badmintono čempionai Rimas Lavrukaitis, Antanas Mizgiris, Povilas Bartušis ir daugelis kitų.

„Treneri, Jūsų badmintono palikimas visam laikui išliks Lietuvos badmintono istorijoje. Mes visą laiką tai vertinsime ir prisiminsime“, – „Facebook“ užuojautą reiškia geriausias visų laikų šalies badmintonininkas, olimpietis Kęstutis Navickas.

Per savo ilgą trenerio karjerą su badmintonu J.A. Šileris supažindino ir sudomino daugybę sportuoti norinčių vaikų, parengė ne vieną puikų sportininką, žaidusį Lietuvos badmintono rinktinėse ir tarptautinėse varžybose atstovavusį Lietuvai.

Didžioji Jono Šilerio gyvenimo aistra buvo badmintonas. 1996 m. J.A. Šileris įkūrė asociaciją badmintono klubą „Volanas“, buvo klubo prezidentas. Pastaruoju metu badmintono paslaptimis jis nuoširdžiai dalijosi ir su Sporto mokyklos auklėtiniais.

J.A. Šileris ne tik nenuilsdamas važinėdavo su vaikais į varžybas, bet ir pats dalyvaudavo jose kaip veteranas. J.A. Šileris yra pelnęs daugybę apdovanojimų.

2018 m. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė 70-mečio proga J. Šilerį, kaip olimpiniam sąjūdžiui nusipelniusį žmogų, apdovanojo prizu „Citius. Altius. Fortius“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)