Skelbiama, kad iranietis pakartas šį pirmadienį Dezfulio miesto kalėjime. Mirties bausmė jam įvykdyta prabėgus mažiau nei pusmečiui po kito buvusio Irano imtynininko egzekucijos. Rugsėjo mirties bausmė įvykdyta 27-erių Navidui Afkari, kuris 2018-aisiais dalyvavo protestuose prieš Iraną valdantį režimą ir neva nužudė apsaugos darbuotoją.

M. A. Hosseini mirties bausmė taip pat skirta už nužudymą, kuris įvykdytas 2015-aisiais. Anot Irano teisėsaugos, imtynininkas dalyvavo masinėse muštynėse, kurių metu ir įvykdė žmogžudystę. Pranešama, kad aukos artimieji turėjo teisę suteikti jam malonę ir išgelbėti nuo mirties bausmės, tačiau to nepadarė.

Nuo egzekucijos M. A. Hosseini neišgelbėjo ir socialiniuose tinkluose vykę bandymai atkreipti pasaulio dėmesį į susidariusią situaciją. Atleidimo ir mirties bausmės atšaukimo prašymai, kuriuos išreiškė 2012-ųjų Londono olimpinis čempionas ir dabartinis Irano imtynių federacijos prezidentas Hamidas Sourianas, liko neišgirsti.

Nors tarptautinė bendruomenė smerkia Irano režimo veiksmus ir reiškia susirūpinimą dėl žmogaus teisių pažeidimų, Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) veiksmų nesiima. Nors ir sulaukia raginimų suspenduoti Irano sporto federacijas olimpiniuose ir kituose tarptautiniuose sporto renginiuose, IOC į tokius raginimus kol kas neatsako.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)