Rungtynėms prasidėjus nežymiai pirmavo šiauliečiai, tačiau laikinosios sostinės rankininkai įsibėgėjo ir sužaidę atkarpą 4:0 užsitikrino saugesnę persvarą (13:10) ir pamažu didindami persvarą užbaigė pirmąjį kėlinį rezultatu 18:13.

Antras kėlinys aikštelės šeimininkams buvo sunkus. „Granitas“ naudojosi progomis didinti savo persvarą. Įtampai kylant teisėjams teko raminti ir žaidėjus, ir trenerius nuobaudomis. Abiejų komandų treneriai prieš savo akis išvydo geltonas korteles, o „Granito“ treneris Vaidotas Grosas buvo „apdovanotas“ ir 2 minučių nuobauda.

Neatsiliko ir žaidėjai, susirinkę po tris 2 minučių pašalinimus: sulaukę raudonos kortelės aikštelę paliko šiaulietis Tomas Baliutavičius ir kaunietis Pijus Eiva. Nepaisant šiurkštaus žaidimo, „Granitas“ sparčiai tolo (19:14, 26:19, 32:21) ir rungtynes užbaigė pergale.

„Pavyko rungtynių pradžia, tačiau pirmojo kėlinio viduryje prametėme daug įvarčių ir per daug kartų praradome kamuolį, ko žaidžiant su tokiomis komandomis daryti negalima. O antrajame kėlinyje juos paleidome. Galbūt mums pritrūko jėgų“, – trumpai komandos žaidimą įvertino Šiaulių „SC Dubysos“ treneris Artūras Strupas.

„Rungtynes vertinu teigamai, nes laimėjome. Pradžioje galbūt nebuvome tiek susikaupę ir nedarėme to, ką sakė treneris. Antrajame kėlinyje išsiaiškinome, kaip pulti, atradome silpnąsias priešininkų grandis ir nugalėjome“, – po rungtynių teigė Kauno „Granito-Kario“ žaidėjas Marius Kairys.

Šiaulių „SC Dubysa“: Rokas Lesčinskas – 9, Ugnius Ivanovas – 5, Tomas Baliutavičius ir Donatas Stripeika – po 3, Domantas Stripeika, Aivaras Budrys ir Justas Mielenis – po 1.

Kauno „Granitas-Karys“: Paulius Šarkauskas – 8, Tadas Bučinskas – 5, Karolis Grigas, Arminas Stankūnas, Matas Jurkevičius ir Marius Kairys – po 4, Martynas Giedraitis – 3, Pijus Eiva – 2, Vladas Tomkevičius ir Andrius Montvilas – po 1.

Artimiausios LRL rungtynės planuojamos vasario 13 d. Tuomet Šiaulių „SC Dubysa“ turėtų susigrumti su Klaipėdos „Dragūnu“, o sostinėje turėtų vykti Vilniaus derbis tarp „Šviesos“ ir „Vilniaus“ rankininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)