Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) praėjusį mėnesį nusprendė, kad dviejose būsimose olimpiadose neskambės Rusijos pavadinimas bei himnas ir neplevėsuos jos vėliava.

CAS šį sprendimą priėmė pritardamas Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) išvadoms, kad Rusija manipuliavo dopingo kontrolės duomenimis.

Tačiau CAS sutrumpino sankcijų laiką nuo ketverių iki dvejų metų, panaikino rusų atletų tikrinimo reikalavimus ir leido jiems toliau dėvėti nacionalinių spalvų aprangą.

RUSADA turėjo galimybę dėl procedūrinių priežasčių pateikti apeliacinį skundą Šveicarijos aukščiausiajam teismui. Pirmadienį ji nurodė, kad sprendimą pripažinti Rusiją kalta dėl manipuliavimo dopingo kontrolės duomenimis tebelaiko „klaidingu ir vienpusišku“, tačiau yra patenkinta, kad CAS atmetė WADA siūlytas griežtesnes sankcijas.

„RUSADA mano, kad šis etapas baigtas, ir yra pasirengusi dirbti su WADA siekiant, kad RUSADA būtų grąžintas narės statusas“, – nurodė agentūra išplatintame pareiškime.

Kartu priduriama, kad RUSADA „lieka visapusiškai įsipareigojusi kovoti su dopingu, tačiau toliau gins „švarių“ rusų atletų teises ir kovos su bet kokia Rusijos sporto diskriminacija“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)