Daug dramos buvo 3-osios grupės varžybose, kur iki pat paskutinio mačo nebuvo aišku, kurios dvi komandos keliauja toliau.

Pirmieji savo darbą atliko norvegai, kurie 35:33 (18:18) palaužė jau šansų neturėjusią Islandijos rinktinę. Vis dlto ši pergalė norvegams vietos dar negarantavo – jiems reikėjo sulaukti prancūzų pergalės arba lygiųjų mače su Portugalija.

Lėtai čempionate įsibėgėjusi Prancūzija parodė savo galią ir portugalai didesnių šansų neturėjo. Nuo mačo pradžios dominavusi tituluočiausia pasaulyje rinktinė 32:23 (16:12) nugalėjo portugalus ir taip užsitikrino pirmąją vietą grupėje sau bei atvėrė kelią į ketvirtfinalį norvegams.

4-ojoje grupėje situacija buvo dar įtemptesnė ir prieš paskutiniąsias antrojo etapo rungtynes realias galimybe žengti turėjo net 4 rinktinės. Visos jos ir žaidė tarpusavyje.

Itin apmaudžiai pasirodymą baigė slovėnai, kurie po pirmojo kėlinio 12:8 pirmavo prieš Egiptą, tačiau rungtynes baigė lygiosiomis 25:25.

Lygiosios tenkino čempionato šeimininkę, kuri ir žengė į ketvirtfinalį. Jau dabar aišku, kad egiptiečiai ketvirtfinalyje žais su Danija, kuri yra užsitikrinusi pirmąją vietą savo grupėje.

Kitose šios grupės lemtingose rungtynėse tiek daug intrigos neužfiksuota. Nors švedams būtų taip pat užtekę ir lygiųjų, tačiau jie nuo mačo pradžios dominavo prieš Rusijos rankinio federacijos komandą ir ją įveikė užtikrintai – 34:20 (17:8). Švedams ši pergalė leido finišuoti pirmoje grupės vietoje, o rusai galiausiai liko ketvirti.

Tik dėl šiek tiek aukštesnės vietos galutinėje rikiuotėje vykusiose rungtynėse Ažyras 24:27 nusileido Šveicarijai, o Baltarusija 30:26 nugalėjo Šiaurės Makedoniją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)