Vyrų estafetės 4 x 7,5 km rungtyje užtikrintai triumfavo Norvegijos rinktinė, tačiau itin įtempta kova užvirė dėl antros vietos. Rusijos rinktinė įtampos neatlaikė.

Paskutiniuose metruose dėl sidabro lenktyniavo rusas Aleksandras Bolšunovas ir Suomijos rinktinės atstovas Joni Maki, kuris lemiamu metu atliko galingą spurtą ir iškovojo sidabrą.

Prieš pat finišą aplenktas rusas su tuo nesusitaikė. A. Bolšunovas iš pradžių varžovui smogė, o iškart po finišo visa jėga rėžėsi tiesiai į J. Maki bei parvertė jį ant žemės.

Toks pykčio proveržis varžybų teisėjams pro akis nepraslydo. A. Bolšunovas buvo diskvalifikuotas, o Rusijos rinktinei tai kainavo bronzą – visos komandos rezultatas buvo anuliuotas.

24-erių A. Bolšunovas yra Rusijos slidinėjimo rinktinės lyderis. Per karjerą jis jau iškovojo 4 olimpinius (3 sidabro ir 1 bronzos) medalius bei 4 sidabro medalius pasaulio čempionatuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (702)