R. Faselio, nuotoliniu būdu bendravusio su ministrė pirmininke Ingrida Šimonyte, teigimu, pagrindinėmis kandidatėmis pakeisti Minską, iš kurio buvo atimta teisė priimti planetos pirmenybos, ir toliau lieka tokių renginių organizavimo patirties jau turinčios Danija bei Slovakija.

Taip pat neatmetamas variantas, kad visos čempionato kovos vyks Latvijoje.

„Pirmiausia noriu padėkoti Lietuvos vyriausybei, kuri yra pasiruošusi mums padėti. Labai vertinu Lietuvos pasiūlymą, bet šiuo metu turėti daug kandidatų nėra prasmės“, – TASS cituoja R. Faselį.

Pasaulio čempionatas vyks gegužės 21-birželio 6 dienomis, jame dalyvaus 16 geriausių rinktinių.

Primename, kad prieš kelias dienas IIHF panaikino Minsko teisę organizuoti turnyrą. Toks sprendimas priimtas dėl saugumo priežasčių – IIHF taryba nutarė, kad Baltarusijos sostinėje nebus galima užtikrinti žaidėjų, teisėjų, žiūrovų ir žiniasklaidos atstovų gerovės bei saugaus judėjimo tiek dėl šalyje augančios politinės įtampos, tiek ir dėl sudėtingos COVID-19 situacijos.

Tuomet Vyriausybės lygmeniu pagalbą Latvijai surengti pirmenybes pasisiūlė Lietuva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)