Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) artimiausiu metu turėtų nuspręsti, ar kuriai nors šaliai pakeisti Baltarusiją, kai iš jos buvo atimta teisė kartu su Latvija remti čempionatą.

„Aš žinau, kad kiti variantai svarstomi daug giliau nei mūsų, tiksliai negalėčiau pasakyti, kas įvyks ir kaip bus, bet žinau, kad mes nesame pirmoje eilėje, nesame pirmas variantas, į kurį žiūrima“, – BNS ketvirtadienį sakė D. Zubrus.

Jis taip teigė po ketvirtadienį vykusio premjerės Ingridos Šimonytės ir IIHF vadovo Rene Faselio nuotolinio pokalbio. Jame I. Šimonytė pristatė galimybę, kad Baltarusijoje turėjusios vykti varžybos būtų rengiamos Vilniuje ir Kaune.

Pokalbyje dalyvavęs D. Zubrus sakė, kad pokalbis buvo pozityvus bei naudingas šalies ledo rituliui.

Legendinis šalies ledo ritulininkas taip pat patvirtino, kad šiuo metu tarp realesnių variantų surengti iš Minsko iškeltas varžybas yra Danija ir Slovakija.

Vis dėlto jis tvirtina, kad Lietuva pasiruošusi prisidėti prie šio aukšto lygio varžybų rengimo.

„Kaip nutars IIHF, mes dar nežinome, bet mes pasiūlėme padėti, ir jeigu jiems mūsų reikės, mes tai padarysime“, – teigė D. Zubrus.

2017 metų gegužę Ryga ir Minskas per balsavimą dėl teisės rengti čempionatą nugalėjo Suomijos miestus Helsinkį ir Tamperę.

Baltarusiją jau šeštą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)