Šeštadienį atsitraukė pagrindinis pirmenybių rėmėjas „Škoda“. Automobilių gamintojai pasekė asmens higienos prekių įmonės „Nivea“ pavyzdžiu ir pareiškė, kad čempionato nerems, jei jis iš tikrųjų vyks Baltarusijoje.

Kompanijos pareiškė, kad turnyro organizavimas neįmanomas dėl šioje šalyje pažeidinėjamų žmogaus teisių ir laisvių.


„Mes didžiavomės galėdami remti pasaulio ledo ritulio čempionatą pastaruosius 28 metus, tačiau mes taip pat gerbiame žmogaus teises. Todėl „Škoda“ neketina remti šių metų čempionato, jei jis bus surengtas Baltarusijoje“, – rašė oficiali „Škoda“ paskyra „Twitter“ tinkle.

Aleksandro Lukašenkos režimo nepalaikantys baltarusiai suskubo reikšti „Škoda“ ir „Nivea“ kompanijoms dėkingumą. Socialiniuose tinkluose plinta nuotraukos, kuriose ant automobilių yra dėliojamos higienos prekės, o taip pat – Baltarusijos vėliava.

Baltarusija gegužės ir birželio mėnesiais vyksiantį čempionatą turėtų surengti kartu su Latvija, tačiau patys latviai ir kitų Europos Sąjungos šalių atstovai ragina Tarptautinę Ledo Ritulio Federaciją (TLRF) panaikinti Minsko teisę organizuoti turnyrą.

Nors latviai yra pasiryžę organizuoti čempionatą vieni, o tokį sprendimą priimti ragina ir Baltarusijos opozicija su Sviatlana Cichanouskaja priešakyje, TLRF spaudimui nepasiduoda. Šią savaitę jos vadovas Rene Faselis atvyko į Minską, kur susitiko aptarti čempionato su A. Lukašenka.

Šveicaras buvo šiltai sutiktas, apkabintas ir pavadintas „brangiuoju“. Tokį susitikimą pasmerkė daugybė Europos politikų, o buvęs Lietuvos krašto apsaugos ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius tviteryje parašė, kad „diktatūroje nėra skirtumo tarp sporto ir politikos“.

„Kai kurių sporto biurokratų naivumas yra tiesiog apgailėtinas“, – pridūrė jis.

Pasak pranešimų, TLRF sprendimas dėl čempionato perkėlimo iš Baltarusijos dar gali būti priimtas artėjantį pirmadienį, kai šis klausimas bus svarstomas federacijos tarybos susirinkime.

Anot Šveicarijos ledo ritulio eksperto Klauso Zauggo, čempionatas gali būti perkeltas į Latviją, Daniją arba Slovakiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)