„Europos šalys aktyviai diskutuoja apie 2021 metų IIHF pasaulio čempionato boikotavimą ar perkėlimą iš Minsko. Sviatlana Cichanouskaja anksčiau iškėlė boikoto klausimą per susitikimus su Švedijos, Čekijos, Danijos, Norvegijos, Kanados, Slovakijos užsienio reikalų ministrais ir Šveicarijos atstovais. Ji aptarė galimybes perkelti čempionatą iš Minsko per pokalbį su Latvijos užsienio reikalų ministru Edgaru Rinkevičiumi“, – rašoma pareiškime.

„Dauguma šalių nenori dalyvauti Aleksandro Lukašenkos politiniame šou“, – pabrėžė S. Cichanouskaja.

„Kol Baltarusijoje yra daugiau nei 160 politinių kalinių ir kalinami tūkstančiai žmonių, apie jokius sporto renginius negali būti nė kalbos. Mūsų partneriai tai visiškai supranta“, – pridūrė ji.

2021 metų pasaulio ledo ritulio čempionatas gegužės 21 – birželio 6 dienomis turėtų vykti Latvijoje ir Baltarusijoje.

S. Cichanouskajos teigimu, siūlymui boikotuoti ar perkelti šį renginį jau pritaria Suomijos ministrė pirmininkė Sanna Marin, Danijos ledo ritulio federacijos direktorius Ulrikas Larsenas, Tarptautinės ledo ritulio federacijos viceprezidentas Kalervo Kummola, taip pat kai kurie Vokietijos Bundestago ir JAV Kongreso nariai.

Sviatlana Cichanouskaja

Baltarusiją iki šiol krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti. Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Pernai lapkritį baltarusių premjeras Ramanas Haloučanka per čempionato organizacinio komiteto posėdį pareiškė, jog tam tikros pajėgos mėgina pasinaudoti čempionatu kaip įrankiu Baltarusijai spausti ir šantažuoti. Jis taip pat žadėjo pasirūpinti sirgalių ir žaidėjų saugumu ir pavadino raginimus boikotuoti renginius bergždžiomis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)