Praėjusių metų rugsėjį mirties bausmė buvo įvykdyta 27-erių imtynininkui Navidui Afkari, kuris 2018 metais dalyvavo protestuose prieš režimą ir tariamai nužudė apsaugos darbuotoją.

Tuomet nepadėjo ir Donaldo Trumpo raginimas atleto gyvybę išsaugoti. Mirties bausmė buvo atlikta rugsėjo 12-ąją be išankstinio įspėjimo.

Dabar panašioje situacijoje yra kitas imtynininkas Mehdi Ali Hosseini, kuris dar 2015 metais buvo suimtas už tariamą žmogžudystę muštynių metu.

Skelbiama, kad 29-erių sportininko egzekucija yra neišvengiama. Nužudytojo artimieji turėjo šansą atsiimti kaltinimus, tačiau to nepadarė.

Atleidimo ir mirties bausmės atšaukimo prašo Hamidas Sourianas, kuris yra 2012 metų Londono olimpinis čempionas ir dabartinis Irano imtynių federacijos prezidentas.

„Meldžiu aukos tėvą atleisti ir atsiimti kaltinimus, taip būtų išvengtume dar vienos nereikalingos mirties. Atleidimas jaunam žmogui yra geras darbas“, – sakė H. Sourianas.

Nors tarptautinė bendruomenė smerkia Irano režimo veiksmus ir reiškia susirūpinimą dėl žmogaus teisių pažeidimų, Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) veiksmų nesiima.

Nors ir sulaukia raginimų suspenduoti Irano sporto federacijas olimpiniuose ir kituose tarptautiniuose sporto renginiuose, TOK į tokius raginimus neatsako.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)