Finalo rungtynėse „Amber-Arlanga“ užtikrintai 3-0 (25:18, 25:19, 25:18) nugalėjo Marijampolės „Sūduvos“ komandą.

Savo aikštėje žaidę Gargždų klubo tinklininkai neleido suabejoti savo pranašumu visuose trijuose setuose. Ši ekipa šiame sezone debiutavo ir Baltijos Čempionų lygoje.

„Nuotaikos labai geros. Labai norėjome žaisti ir laimėti. Tai buvo pirmosios rungtynės šiais metais ir iškart finalas, todėl pergalė yra labai džiugi. Esame visi labai laimingi. Ar norėjosi atkaklesnės kovos? Žiūrovams gal jos norėjosi, bet mes norime laimėti kuo ramiau. Stengėmės žaisti iš visų jėgų ir pavyko laimėti. Labai smagu, kad tokiu sudėtingu laikotarpiu turime galimybę sportuoti ir dalyvauti varžybose“, – kalbėjo „Amber-Arlangos“ tinklininkas Patrikas Stankevičius.

„Sūduvos“ lyderis Andžejus Savostenokas apgailestavo, kad dėl pandemijos ir viso šventinio laikotarpio komanda beveik neturėjo laiko treniruotis kartu, todėl tuo pačiu nepavyko parodyti visų galimybių.

„Tiek dėl savęs, tiek dėl žiūrovų gaila, kad finale neparodėme gražaus ir kovingo žaidimo. Manau, kad pritrūko pilnaverčių treniruočių. Visa komanda prieš šias rungtynes susirinko tik vieną kartą, o tiek žaidėjų, kurie galėtų be treniruočių parodyti gerą žaidimą, manau, kad daug neturime. Bandysime šituos dalykus kažkaip pakeisti, kad vėliau parodytume gerą rezultatą“, – teigė A. Savostenokas.

LTF Didžiosios taurės finalas turėjo vykti praėjusių metų gruodžio 18 dieną, tačiau dėl koronaviruso plitimo jis buvo nukeltas.

Šios dvi komandos varžėsi ir 2019 metų pabaigoje vykusiame LTD Didžiosios taurės finale. Marijampolėje vykusiame mače „Amber-Arlanga“ buvo laimėjusi po įtemptos kovos 3-1 (44:46, 25:23, 26:24, 26:24).

Trečiąją vietą LTF Didžiosios taurės turnyre užėmė Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ klubas. Jis mažajame finale 3-0 (25:12, 25:14, 25:21) pranoko TOP SPORT Pirmoje lygoje rungtyniaujančią Panevėžio SC komandą.

„Žinoma, smagiau būtų buvę pakovoti finale, bet yra kaip yra. Bet kokiu atveju, trečioji vieta yra geriau negu nieko. Trečiajame sete treneris išleido daugiau jaunų žaidėjų ir varžovai pajuto, kad gali prieš mus žaisti. Mūsų jaunimas nesugebėjo išlaikyti tokio lygio, kurį turėjome pirmuose setuose, bet galiausiai pabaigoje susitvarkėme“, – kalbėjo Šiaulių komandos žvaigždė Arvydas Mišeikis.

Prieš apdovanojimų ceremoniją LTF prezidentas Darius Čerka už indėlį Lietuvos tinkliniui prizą įteikė „Amber-Arlangos“ vadovui Salvijui Paškauskui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)