Šalies dviračių treko rinktinės narė O. Baleišytė pernai nusprendė išbandyti save plento varžybose. 22 metų panevėžietė, kuri pernai tapo Europos jaunimo (iki 23 metų) treko čempionato daugiakovės bronzos medalio laimėtoja, atstovavo Kazachstano komandai „Astana“, kuri po praėjusio sezono baigė egzistuoti. Olivija pernai su komanda dalyvavo dvejose aukščiausio rango lenktynėse – „La Course by le Tour de France“ ir „Giro d’Italia“.

„Bus smagu važiuoti su Rasa. Jos patirtis padės tobulėti. Tikiuosi, kad pavyks susivažiuoti, – sakė daugkartinė Lietuvos treko čempionė, keturių pasaulio treko čempionatų dalyvė. – Manau, kad šiemet varžybų lygis bus dar aukštesnis, nes dviratininkės sieks įgyti kuo geresnę sportinę formą Tokijo olimpinėms žaidynėms. Tikiuosi, kad šiemet būsiu stipresnė, nes pasirengimą šiam plento sezonui pradėjau gerokai anksčiau nei praėjusiam. Plento lenktynes ir šiemet bandysiu derinti su svarbiausiomis treko varžybomis.“

I. Češulienė pernai trečią kartą tapo Lietuvos dviračių plento grupinių lenktynių čempione. Ji UCI varžybose užsienyje nedalyvavo nuo 2014 metų. Inga nuo 2016 metų rugsėjo dirba dviračių sporto trenere Ignalinos rajono švietimo ir sporto paslaugų centre. Jos treniruojamose grupėse – 20 vaikų. Iš Šilalės rajono kilusi dviratininkė su vyru Viktoru augina beveik ketverių metų sūnų Majų ir trečius metus einančią dukrą Tėją.

„Bandysiu sugrįžti. Žiūrėsime, kas išeis. Pertrauka nemaža, bet po motinystės atostogų dviračio į šalį nebuvau padėjusi: treniravausi, sekiau naujienas, dalyvavau Lietuvos čempionatuose, kitose varžybose mūsų šalyje, taip pat lenktynėse Latvijoje ir Lenkijoje. Pernai iš viso nuvažiavau 13 tūkst. kilometrų. Kiek neramu, kaip seksis aukštesniame lygyje, kaip reaguos organizmas. Tik viena aišku, kad esu nusiteikusi atiduoti visas jėgas, – sakė I. Češulienė. – Rasa jau anksčiau kvietė prisijungti, bet vis abejojau. Komanda leidžia rinktis varžybas, sudaro galimybes atvykti į jas iš Lietuvos. Prie galutinio sprendimo nemažai prisidėjo vyro padrąsinimai bei sutikimas pasirūpinti vaikais. Beje, praėjusių metų pabaigoje sulaukiau ir vienos belgų komandos kvietimo“.

Olivija ir Inga šiuo metu laukia inventoriaus iš komandos ir planuoja antroje sausio pusėje vykti į treniruočių stovyklą Ispanijoje.

„Aromitalia – Basso Bikes – Vaiano“ komandai šį sezoną atstovaus ir dviratininkės karjerą po dvejų metų pertraukos atnaujinsianti italė Valentina Scandolara, ekipą taip pat papildys ispanė Cristina Martinez ir italė Giada Borghesi. Komandoje kartu su R. Leleivyte lieka italės Sofia Collinelli, Giulia Marchesini, Gemma Sernissi ir Letizia Borghesi.

„Aromitalia – Basso Bikes – Vaiano“ sezoną planavo pradėti „Dubai Women’s Tour“ lenktynėmis vasario 5-8 dienomis, tačiau šios varžybos buvo atšauktos. Dabar numatyta, kad komanda sezoną pradės daugiadienėmis lenktynėmis „Setmana Ciclista Valenciana“ Ispanijoje vasario 18-21 dienomis. Pirmosios komandos lenktynės Italijoje – „Strade Bianche“, kurios turėtų vykti kovo 6-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją