Metams atidėtą olimpiadą vis dar gaubia abejonių ūkanos, o Japonijos premjeras Yoshihide Suga ketvirtadienį turėtų paskelbti naujus ribojimus šalyje. Neatmetama, kad pandemijos toliau atakuojamoje sostinėje gali būti įvedama nepaprastoji padėtis.

Praėjusį mėnesį prasidėjus globaliai vakcinavimo kampanijai viliamasi pasiekti proveržį kovoje su COVID-19, tačiau kol kas jį stabdo riboti vakcinos ištekliai.

Daugelyje šalių pirmiausia skiepijasi medikai ir didžiausios rizikos zonoje esantys jų pacientai.

Tačiau D. Poundas mano, jog pirmenybė turėtų būti suteikiama ir Tokijo žaidynėms besirengiantiems atletams.

„Pavyzdžiui, pas mus Kanadoje olimpinius kelialapius gali iškovoti 300-400 sportininkų. Panaudoti kelis šimtus vakcinų iš kelių milijonų tam, kad šalis būtų reprezentuojama tarptautiniu lygiu, būtų pamatuotas sprendimas. Nemanau, kad dėl to kiltų visuomenės nepasitenkinimas.

Aišku, dėl to spręs kiekviena šalis atskirai, ir bus tokių, kurie piktinsis, neva sportininkai lenda be eilės. Bet man atrodo, kad tai pats realistiškiausias būdas pajudėti į priekį“, – dėstė 78-erių teisininkas, kuris yra seniausiai IOC priklausantis narys.

Tokiai nuomonei vos prieš kelias savaites viešai prieštaravo IOC prezidentas Thomasas Bachas.

Olimpinį centrą Tokijuje aplankęs vokietis teigė, jog reikalaudamas privalomai paskiepyti žaidynių dalyvius IOC „eitų pernelyg toli“.

„Tai yra privatus sveikatos klausimas, kiekvieno individualios būklės, o taip pat prieinamumo klausimas. Mes galėsime tik raginti sportininkus skiepytis, jei tam yra galimybių – savo pačių, kolegų ir Japonijos žmonių labui“, – pažymėjo Th. Bachas.

Jis bandė sklaidyti nuogąstavimus, jog Tokijo žaidynės gali būti galiausiai atšauktos.

„Tokijas vis dar yra geriausiai pasiruošęs olimpinis miestas per visą mūsų istoriją. Dėkojame mūsų partneriams Japonijoje už jų ryžtą surengti žaidynes“, – kalbėjo IOC vadovas.

Į liepos 23 d. turinčias prasidėti olimpines žaidynes turėtų atvykti daugiau nei 11 tūkst. atletų ir dar daugiau trenerių, aptarnaujančio personalo, kitų oficialių svečių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)