Po įvartį nugalėtojams pelnė Alexas Newhookas, Connoras McMichaelas, Cole'as Perfetti, Bradenas Schneideris ir Dylanas Cozensas.

Kanadiečiams pirmaujant 4:0, rusams buvo pavykę sušvelninti santykį, tačiau oponentams pareikalavus vaizdo peržiūros, teisėjai įžvelgė nuošalę ir įvartį anuliavo.


Šios komandos prieš metus kovėsi dėl pirmenybių aukso, ir tuomet kanadiečiams pergalė buvo kur kas sunkesnė – laimėta rezultatu 4:3.

Antradienio susitikimą „Sport Express“ pakomentavęs buvęs Rusijos ir Lietuvos rinktinių gynėjas Darius Kasparaitis neabejojo, jog rusai prieš mačą su principiniais priešininkais neatlaikė psichologiškai.

„Manau, kad komanda perdegė. Aišku, ir greitas varžovų įvartis pirmomis rungtynių minutėmis visada kerta per galvas. Kitas dalykas, jog Kanada tiesiog turi labai pajėgią sudėtį, kurioje – 19 žaidėjų, pašauktų NHL naujokų biržoje pirmame rate. Rusijos komanda taip pat stipri, bet kiekvienais metais tiesiog nelaimėsi“, – svarstė 48-erių buvęs ledo ritulininkas, 1992 metais su Nepriklausomų valstybių sandraugos komanda pats tapęs pasaulio jaunimo čempionu.


„Jaučiamės labai prastai. Turiu atsiprašyti gerbėjų, kurie žiūrėjo šias rungtynes“, – atgailavo Rusijos rinktinės kapitonas Vasilijus Podkolzinas.

Per gilią tarpusavio kovų istoriją turinčių ledo ritulio šalių atstovų akistatą netrūko neigiamų emocijų ir aikštėje.

Likus žaisti 5 min. iki finalinės sirenos teisėjai 2 min. iš aikštės pašalino susistumdžiusius Zacharą Bardakovą ir Peytoną Krebsą.


Sėsdamas ant atsarginių suolo 19-metis Kanados puolėjas varžovui mestelėjo įžeidimą, kurį dėl tuščių tribūnų Edmontone galėjo nesunkiai išgirsti ir televizijos žiūrovai.

„Eik velniop, maža kale“, – rusui replikavo kanadietis.


Pasaulio čempionato šeimininkai Edmontone kol kas žengia nesustabdomai: grupės varžybose laimėjo visas ketverias rungtynes (įvarčių santykis – 33:4), o ketvirtfinalyje 3:0 nugalėjo čekus.

Žymiai daugiau pasipriešinimo pakeliui į finalą sulaukė amerikiečiai, kurie ketvirtfinalyje 5:2 eliminavo slovakus, o pusfinalyje išplėšė pergalę 4:3 prieš Suomiją.

Pergalingą įvartį likus žaisti tik kiek daugiau nei minutę iki trečio kėlinio pabaigos pelnė uzbekų kilmės puolėjas Arthuras Kaliyevas.


Rusai ir suomiai naktį iš antradienio į trečiadienį Lietuvos laiku galynėsis dėl čempionato bronzos apdovanojimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)