Lietuvos sportininkas pranoko visus konkurentus Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) varžybų Vokietijoje didžiojo slalomo rungtyje. Sausio 4 d. trasoje iš viso kovojo 50 kalnų slidininkų iš Vokietijos, JAV, Brazilijos ir Lietuvos.

A. Drukarovas jau po pirmo nusileidimo tapo lyderiu, trasą įveikęs per 52,96 sek. Antrajame nusileidime jis dar padidino pranašumą prieš varžovus. Lietuvos atleto laiko suma – 1 min. 44,94 sek.

Antrąją vietą užėmęs vokietis Antonas Grammelis nugalėtojui pralaimėjo 0,43 sek. Trečiąją vietą užėmęs dar vienas šeimininkų atstovas Jonas Stockingeris nuo A. Drukarovo atsiliko 0,66 sek.

Anksčiau nei vienam mūsų šalies atstovui nebuvo pavykę laimėti tokio lygio FIS lenktynių.

Vienose FIS statusą turinčiose varžybose A. Drukarovui 2019 m. buvo pavykę tapti nugalėtoju, bet tai buvo jaunuolių kategorijos lenktynės. Pergalę FIS „Entry League“ varžybose savo sąskaitoje turi ir Vilius Aleksandravičius, triumfavęs 2018 m. „Snow Arenoje“ Druskininkuose.

Pastaruoju metu A. Drukarovas treniruojasi ir važinėja į varžybas su Šveicarijos rinktine, dalyvaujančia Europos taurės varžybose – šioje serijoje, kuri pagal pajėgumą nusileidžia tik pasaulio taurei, šį sezoną jau debiutavo ir lietuvis.

Šį sezoną Lietuvos rinktinės lyderis jau startavo aštuoniose lenktynėse.