Toks ministrės sprendimas nėra keistas. Vienu metu Kauno technologijos universitetui laikinai vadovauvusi J. Šiugždinienė į dabartinę savo ministerijos komandą pasikvietė buvusį bendražygį iš akademinės aplinkos.

L. Obcarskas – Kauno technologijos universiteto Mechatronikos instituto docentas, iki metų pabaigos užėmė ir KTU Sporto ir sveikatingumo centro vadovo bei vyriausiojo trenerio pareigas.

„Sulaukiau Jurgitos Šiugždinienės kvietimo, ji rinkosi, gavau pasiūlymą, apsvarsčiau. Kadangi turiu patirties sporto vadybos srityje, tiek tarptautinės, tiek ir nacionaliniu lygmeniu, sutikau su pasiūlymu“, – apie motyvus prisijungti prie ministrės J. Šiugždinienės komandos kalbėjo Linas Obcarskas, kuris lapkritį buvo išrinktas į Europos sambo federacijos tarybą.

Jau buvęs Lietuvos sambo federacijos prezidentas nesulaukė signalų iš saugumo struktūrų tikrinant jo kandidatūrą, ŠMSM viceministro pareigose L. Obcarskas startuos nuo pirmadienio.

„Daug galiojančių darbo sutarčių, tiek universitete, tiek visuomeninėse organizacijose, reikėjo daug formalumų suderinti prieš pradedant dirbti naujose pareigose“, – kalbėjo L. Obcarskas. Be pareigų sambo federacijoje, socialinių mokslų daktaras priklausė Lietuvos studentų sporto asociacijos vykdomajam komitetui, buvo vienas jo narių, taip pat – studentų nacionalinių rinktinių sudarymo komisijos pirmininkas.

Paklaustas apie svarbiausius uždavinius ministerijoje, L. Obcarskas dėmesį atkreipė į vis prastėjančius lietuvių rezultatus tarptautinėse varžybose.

„Yra Vyriausybės programoje numatytos veiklos sporto srityje, man jos pasirodė logiškos, priimtinos, įgyvendinamos. Tai pagrindinis dalykas, kodėl priėmiau pasiūlymą.

Kokių pokyčių bus? Be abejo, bus jų, kol kas dar šiandien nenorėčiau jų įvardinti, reikėtų detalesnio susipažinimo su situacija. Bet faktas, dabartiniai aukšto meistriškumo atletų rezultatai rodo, kad reikia tų pokyčių finansų, valdymo srityse.

Paskutiniai sprendimai sporto politikoje neatnešė tokių gerų rezultatų, kokių tikėjosi sporto bendruomenė.

Tą įrodo mūsų rezultatai tarptautinėse arenose ar dabartinė olimpinės rinktinės sudėtis, kurioje olimpinius normatyvus įvykdžiusių atletų šiai dienai turime ženkliai mažiau nei prieš ankstesnes olimpiadas“, – teigė 2015 metų pasaulio sambo meistrų čempionato prizininkas.

Būsimas viceministras ramia širdimi palieka šalies sambo federacijos vadovo postą, jį pagal įstaigos įstatus keičia vienas federacijos viceministrų Feliksas Jankauskas.

„Mano kadencijos pabaigos buvo likę vos trys mėnesiai, po jų, manau, federacija išsirinks gal naują vadovą. Tai protinga, gera bendruomenė, aš patenkintas jos veikla, turime ir pakankamai gerų rezultatų. Informavau federacijos vykdomojo komiteto narius apie pasitraukimą tiek iš Prezidiumo, tiek iš federacijos vadovo pareigų. Visgi tai sritis, kur gali kilti interesų konfliktas“, – kalbėjo L. Obcarskas.

Be patirties sporto vadyboje jis yra sukaupęs solidžią patirtį ir versle: daugiau nei du dešimtmečius vadovauja 1996 m. įkurtai IT įmonei „Toltas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)