Manoma, tai buvo pirmasis TOK vadovo ir V. Putino kontaktas nuo tada, kai Sporto arbitražo teismas (CAS) šio mėnesio pradžioje paskelbė savo sprendimą perpus sumažinti Pasaulio antidopingo agentūros (WADA) nustatytas sankcijas Rusijai dėl valstybės remiamos dopingo vartojimo programos.

Nors CAS sumažino sankcijas Rusijai nuo ketverių iki dvejų metų, šios šalies vėliava, vardas ir himnas liks draudžiami Tokijo ir 2022-ųjų žiemos olimpiadoje Pekine bei paralimpinėse žaidynėse.

Rusijos vyriausybės pareigūnams, įskaitant ir V. Putiną, taip pat bus uždrausta dalyvauti olimpiadoje – nebent juos pakvies priimančiosios šalies valstybės vadovas.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas tokį draudimą pavadino „nepriimtinu“.

Portalas remiasi Kremlius informacija, čia neskelbiama, ar pašnekovai aptarė dabartinę Rusijos sporto situaciją, tačiau minima, kad skambučio metu V. Putinas pasveikino T. Bachą su 67-uoju gimtadieniu.

Thomas Bachas, Vladimiras Putinas

Artimi T. Bacho santykiai su V. Putinu praeityje sulaukė daug kritikos.

Rusijos vadovas buvo pirmasis pasaulio lyderis, pasveikinęs T. Bachą po jo išrinkimo 2013-aisiais TOK prezidentu Buenos Airėse.

Jie taip pat glaudžiai bendradarbiavo rengiantis 2014-ųjų žiemos olimpinėms ir parolimpinėms žaidynėms Sočyje, reguliariai pasirodydami viešumoje.

Tos žaidynės Juodosios jūros kurorte, kur V. Putinas praleidžia daug laiko, dabar tapo žinomos dėl Rusijos valstybės remiamos dopingo programos.

Manoma, kad V. Putinas ir T. Bachas paskutinį kartą susitiko 2018 metų FIFA pasaulio futbolo čempionato finale Maskvoje.

Thomas Bachas, Vladimiras Putinas

Nepaisant aibės įrodymų apie Rusijos vyriausybė dalyvavimą programoje, skirtoje manipuliuoti rezultatais keliuose svarbiuose tarptautiniuose renginiuose, įskaitant 2012 m. olimpines žaidynes Londone, šalis ir toliau protestuoja prieš jai mestus kaltinimus.

Rusija nuolat tvirtina, kad ji yra Vakarų konkurentų politinių žaidimų auka.

„Žinau, kad, nepaisant kai kurių akivaizdžių Rusijos sportininkų taisyklių pažeidimų, taip pat veikia ir tam tikros su sportu susijusios Vakarų šalių figūros, kurios siekia išpūsti mūsų vaidmenį kiekvienoje su dopingu susijusioje byloje ir taip slėpti tai, kas vyksta Vakaruose“, – iškart po CAS paskelbto sprendimo teigė S. Lavrovas.

Tuo metu TOK atstovai insidethegames.biz tvirtino apie tokį skambutį neturintys informacijos ir komentuoti situacijos negalėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)