Mačas prasidėjo lygia kova ir nei vienai iš komandų pirmosiomis minutėmis apčiuopiamo pranašumo susikurti nepavyko. Vis tik Kylio komanda pirmojo kėlinio viduryje surengė mini spurtą ir prabėgus 18 minučių pirmavo 4 įvarčiais – 13:9. Ir toliau abiem komandoms sekėsi geriau pulti nei ginti savuosius vartus, tad po 30 minučių rezultatyvaus rankinio priekyje vis dar buvo Vokietijos klubas – 19:16.

Po pertraukos „Barcelona“ gana greitai priartėjo iki 2 įvarčių (19:21), tačiau užsikabinti už šio momento neįstengė ir Kylio klubas gana greit padidino atotrūkį – 25:20. Vėliau katalonų komanda keliskart dar buvo priartėjusi iki 3 įvarčių atstumo, tačiau tai neišmušė iš vėžių Kylio ekipos, kuri persvarą išlaikė ir šventė pergalę – 33:28.

„Barcelona“, kuri siekė 10 EHF Čempionų lygos titulo, nebuvo pralaimėjusi jokių oficialių rungtynių daugiau nei metus laiko, tad šis kluptelėjimas finale buvo išties netikėtas.

Kylio rankininkams tai yra ketvirtas titulas, o iš viso finale ši komanda yra žaidusi 8 kartus. Sėkmė Vokietijos klubą prieš tai lydėjo 2007, 2010, 2012 metais.


Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo Nicklas Ekbergas, pelnęs 8 įvarčius, Sanderis Sagosenas pridėjo 7, Steffenas Weinholdas ir Rune’as Dahmke’as įmetė po 5, Hendrik Pekeleras – 4.

Barselonos komandai Aleixas Abello įmetė net 10 įvarčių, Dika Memas, Aitoras Bengoechea pridėjo po 4, Ludovicas Fabregas ir Luka Sindričius – po 3.

Trečiąją vietą iškovojo Paryžiaus PSG rankininkai, kurie mažajame finale 31:26 pranoko Vesprėmo „Telekom“.

Šiuo metu jau vyksta ir 2020–2021 metų sezono kovos, o grupių etape sėkmingai žygiuoja Zaporožės „Motor“ su Aidenu Malašinsku.

Ukrainos klubas su 6 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais savo grupėje užima 3 vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)