34-erių metų norvegui dėl pavojingo vairavimo, greičio viršijimo ir narkotikų laikymo teismas skyrė realią 7 mėnesių laisvės atėmimo bausmę ir atėmė vairavimo teisę visam gyvenimui.

Sportininko advokatas po posėdžio tvirtino, kad skirta laisvės atėmimo bausmė turėjo būti trumpesnė (6 mėnesiai, kuriuos pagal Norvegijos įstatymus vyras būtų galėjęs paleisti laisvėje su specialia elektronine apyranke). Visgi pats P. Northugas su teismo sprendimu sutiko ir apeliacijos teikti nežada.

Pažymėtina, kad pagal Norvegijoje galiojančią praktiką po 5 metų P. Northugas galės bandyti atgauti vairuotojo pažymėjimą, jeigu tam neprieštaraus teismas.

Rugpjūčio 13-ąją P. Northugą policija sustabdė ant tilto – tuo metu sportininko vairuojamas „Jaguar F Type SVR“ automobilis skriejo beveik 170 kilometrų per valandą greičiu (leistinas greitis pažeidimo vietoje – 110 kilometrų per valandą). Lėkdamas automobiliu P. Northugas aplinką filmavo savo išmaniuoju telefonu, pareigūnai norvego telefone aptiko ne vieną panašaus pobūdžio vaizdo įrašą.

Vėliau sportininko namuose buvo atlikta krata, kurios metu pareigūnai aptiko kokaino.

Kaip iš karto po įvykio pripažino sportininkas, jis turi problemų dėl priklausomybių nuo alkoholio ir narkotinių medžiagų.

2014-aisiais P. Northugas jau buvo įkliuvęs už vairo neblaivus. Po to incidento bendradarbiavimą su slidininku nutraukė „Audi“ koncernas, teko sumokėti didžiulę 17 tūkst. eurų baudą.

P. Northugas olimpiniu čempionu du kartus tapo 2010-ųjų Vankuverio olimpinėse žaidynėse. Tuomet jis laimėjo 50 kilometrų lenktynes ir su tautiečiais triumfavo komandinio sprinto varžybose.

Tituluotas norvegas yra laimėjęs 13 pasaulio čempionato aukso medalių, daugybę kitų prestižinių apdovanojimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)