G. Koukalova ne tik papuošė žurnalo „Playboy“ viršelį – jos nuotraukos sugulė į kalendorių, kurio pardavimo pajamos atitenka labdarai ir bus panaudotos žmonių su valgymo sutrikimais reikmėms.

Prekiaujant šiuo kalendoriumi iš pradžių tikėtasi uždirbti 250 tūkst. Čekijos kronų (apie 10 tūkst. eurų), bet planuota suma buvo viršyta per mažiau nei 24 valandas.

Praėjusį ketvirtadienį pasirodžius naujausiam „Playboy“ žurnalo numeriui, jau buvo surinkta dvigubai daugiau – beveik pusė milijono kronų. Kalendoriaus leidėjams teko ruošti papildomą tiražą.

„Negaliu patikėti savo akimis matydama tokius skaičius. Esu labai dėkinga visiems, prisidedantiems prie šio labdaros projekto“, – džiūgavo pati G. Koukalova.

Ji teigė, jog pasiūlymas dalyvauti pikantiškoje fotosesijoje iš pradžių išgąsdino, tačiau galiausiai nusvėrė galimybė išnaudoti savo populiarumą ir grožį kilniems tikslams.

„Tikrai nesifotografuočiau visiškai nuoga. Tačiau jei moteriškumas – pridengtas ir subtilus, nematau tame nieko blogo ar vulgaraus. Priešingai, šios nuotraukos man atrodo estetiškos ir meniškos. Tikiuosi, jos nieko nenuliūdins“, – kalbėjo atletė.

Gabriela Koukalova (Foto: Lenka Hatašova)

Kartą čekė jau nuliūdino savo gerbėjus, kuomet praėjusių metų gegužę paskelbė netikėtai anksti baigianti karjerą didžiajame sporte.

Olimpinės Čekoslovakijos slidinėjimo prizininkės Gabrielis Svobodovos dukra dėl elitinių varžybų apdovanojimų kovojo tik septynerius metus.

2014-aisiais Sočyje ji laimėjo olimpinį sidabrą 12,5 km masinio starto ir mišrios estafetės rungtyse, 2015 ir 2017 metais tapo pasaulio čempione taip pat mišrioje estafetėje bei 7,5 km sprinte.

Be to, mergautine Soukalovos pavarde anksčiau startavusi biatlonininkė iškovojo dar keturis žemesnės prabos planetos pirmenybių medalius.

Vis dėlto didžiausią karjeros pergalę čekė pasiekė 2015-2016 metų sezone triumfavusi pasaulio taurės varžybų bendrojoje įskaitoje. Dar tris mažuosius krištolo gaublius tuomet ji susižėrė sprinto, persekiojimo ir masinio starto rungčių klasifikacijose.

G. Koukalova yra pirmoji biatlonininkė, Čekijoje išrinkta metų sporto asmenybe (2017-aisiais).

Vėlesnę jos karjerą pristabdė sunki kojos trauma.

2016-aisiais Gabriela sumainė žiedus su trejais metais vyresniu Čekijos badmintonininku Petru Koukaliu, bet santuoka šiemet iširo.

Paremti žmones su mitybos sutrikimais G. Koukalova nusprendė neatsitiktinai. Prieš dvejus metus išleistoje savo autobiografijoje ji atskleidė ilgai kentėjusi nuo bulimijos – psichologinio sutrikimo, dėl kurio liguistai išnyksta sotumo jausmas ir nekontroliuojamai auga apetitas.

Gabriela Koukalova

Pasirodžius knygai G. Koukalova teigė sulaukusi didelės visuomenės reakcijos.

„Nesitikėjau šitiek elektroninių laiškų, kuriuos man rašė moterys, mergaitės ir jų tėvai, susidūrę su panašiomis problemomis. Patikėkite, aš kalbu ne apie tuzinus, o apie tūkstančius laiškų. Užtrunku visą dieną, vien kol juos perskaitau“, – pasakojo biatlonininkė.

Tituluotą sportininkę karjeros pradžioje vienu metu kamavo bulimija ir anoreksija. Ji atskleidė valgydavusi vandenyje išmirkytas makiažo valymo šluostes arba kišdavusi šaukštą sau į gerklę, kad išvemtų ką tik suvartotą maistą.

Kreiptis pagalbos G. Koukalovą paskatino jos buvęs vyras, kuomet pamatė rentgeno nuotrauką su biatlonininkės netyčia nurytu šaukšteliu.

Gabriela Koukalova
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)