Geresnės dovanos ilgamečiam rinktinės slidžių tepėjui ir treneriui Aurimui Bučeliui teks palaukti mažiausiai iki rytdienos. Prie įskaitinių taškų aistruolius jau įpratinę Lietuvos vyrai 10 km sprinto varžybose nesužibėjo: nė vieno baudos rato nesukęs K.Dombrovskis užėmė 59 vietą, Vytautas Strolia buvo 64-as (šaudymas 1+0), Maksimas Fominas – 93-ias (0+2), o Tomas Kaukėnas – 104-as (2+3).

Vidutiniškai taiklūs buvo ir kitų šalių biatlonininkai – visus taikinius užvertė tik 13 iš 108 rungties dalyvių. Vis dėlto lietuvius žemyn nubloškė ne šaudymas, o slydimo greitis. Pavyzdžiui, K.Dombrovskis pirmame sezono sprinte Kontiolahtyje (Suomija) užėmė aukštesnę vietą net ir sukęs tris baudos ratus.

„Be abejo, džiaugiuosi nuliu, bet vis dar esu labai neužtikrintas šaudydamas stovint. Pats rezultatas nedžiugina, kadangi su nuliu vos prasibroviau į persekiojimo lenktynes. Šiai dienai, šiuose etapuose Hochfilcene, greitis tikrai kelia nerimo. Bandėme analizuoti su treneriais ir patys nagrinėti, bet kol kas atsakymo neradome“, – sakė K. Dombrovskis.

Istorija rodo, kad būtent prieškalėdinis etapas Lietuvos biatlonininkams visada susiklosto prasčiausiai. Aukščiausias pozicijas jie užima pirmame etape, ketvirtame, penktame ir baigiamuosiuose pasaulio taurės etapuose, pasaulio čempionatuose bei olimpinėse žaidynėse. Ar dalyvaujant ketvirtą savaitę iš eilės jaučiasi nuovargis?

„Sunku kažką pasakyti, pats daugiau jaučiu psichologinį nuovargį. Miegame gerai, maitinamės gerai, treniruotės nėra ilgos ir sunkios, paruošiančios varžyboms. Šiandien prieš varžybas jaučiausi labai gerai, jaučiau visą raumenų tonusą, bet antrame ir trečiame rate buvo sunku varžytis, sunku laikytis už mane lenkusių varžovų. Hochfilcene yra didelis kontrastas lyginant su Kontiolahčiu. Dėl ko – patys nerandame atsakymų“, – sakė K. Dombrovskis.

Karolis Dombrovskis / FOTO: Christian Manzoni/IBU

Visą prizininkų pakylą okupavo norvegai: antrą sezono pergalę iškovojęs Sturla Holmas Laegreidas, 7,9 sek. aplenkęs Johannesą Dalę bei 19,9 sek. – Johannesą Thingnesą Boe. Iš trijų lyderių baudos ratus suko tik J.T.Boe – net du.

K.Dombrovskis nugalėtojui pralaimėjo 2 min. 29,4 sek., V.Strolia – 2 min. 37,5 sek., M.Fominas – 3 min. 52,2 sek., o T.Kaukėnas – 4 min. 38,4 sek.

Bendros pasaulio taurės įskaitos lyderiu išlieka tik vienerias varžybas iš 7 laimėjęs J.T.Boe (344 tšk.). V.Strolia klasifikuojamas 41-as (39 tšk.), K.Dombrovskis – 60-as (5 tšk.).

Penktadienį moterų sprinto varžybose dalyvaus Natalija Kočergina ir Gabrielė Leščinskaitė. Šeštadienį vyks tiek vyrų, tiek moterų persekiojimo varžybos, kuriose dalyvauti gali 60 geriausiai sprinte pasirodžiusių biatlonininkų.

„Dar nekalbėjau su treneriais dėl persekiojimo, bet noras kovoti iki galo yra. Kas laukia po šio etapo? Gruodžio 19-20 dienomis suplanuotas grįžimas namo, iki gruodžio 27 dienos pabūsime namie ir išvyksime į Otepę, Estiją. Ten trumpa stovykla ir sausio 2-3 d. vyks bendras lietuvių ir latvių čempionatas. O tada skrydis į Oberhofą, kitus pasaulio taurės etapus“, – planu pasidalijo K. Dombrovskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)