Paskutinis antro čempionato etapo mačas buvo žūtbūtinis abiem komandoms, mat iki tol jos buvo laimėjusios po tris dvikovas iš keturių.

Labiausiai dėl pergalės pasistengė S. Toft, atrėmusi 14 iš 32 (44 proc.) rusių metimų ir išrinkta geriausia mačo žaidėja.

31-erių 174 cm ūgio vartininkė 12-ą susitikimo minutę buvo pasiųsta į nokdauną, kuomet varžovės mestas kamuolys pataikė jai į veidą.

Bresto „Bretagne“ (Prancūzija) klubo atstovė 10 minučių praleido ant atsarginių suolo, tačiau kai grįžo į aikštę, vėl virto neįveikiama kliūtimi.

Antrame kėlinyje kamuolys jai į galvą pataikė dar du kartus, o Danijos televizija „TV 2 Sport“ suskaičiavo, jog iš viso net septyni rusių metimai skriejo vartininkei prie pat veido.

„Tikrai skaudėjo. Visada tikiu žmonių gerumu ir nemanau, kad varžovės taip taikėsi tyčia. Tačiau tokia galėjo būti jų taktika. Nesu aukščiausias žmogus planetoje, viską suprantu“, – po mačo sakė S. Toft.

Rankinyje garbingo žaidimo taisyklės atakuojančius žaidėjus įpareigoja kaip įmanoma vengti metimų į vartininko galvos sritį.

Rusijos atstovės atsiprašė S. Toft ir teisinosi, jog nenorėjo jos traumuoti.

„Žinoma, kad pataikiau jai į veidą netyčia. Žinoma, kad aš gailiuosi. Atsiprašiau iš karto, bet tokių epizodų pasitaiko kovoje. Mūsų planas buvo taikytis į viršutinę vartų dalį. Tačiau Sandra uždarė ir ją“, – sakė Rio de Žaneiro olimpinė čempionė Vladlena Bobrovnikova, kurios metimas pirmame kėlinyje ir paguldė ant parketo danę.

Kaip ten bebūtų, statistiškai S. Toft kol kas yra antra geriausių čempionato vartininkių sąraše (38 proc. atremtų metimų).

Penktadienį pusfinalyje jos laukia netiesioginė akistata su statistikos lydere Katrine Lunde iš Norvegijos (39 proc. atremtų metimų). Pastaroji su savo komandos draugėmis Danijoje kol kas yra neįveikiama – per pirmus du etapus norvegės laimėjo visas šešerias rungtynes.

Norvegijos moterų nacionalinė komanda Europos čempione yra tapusi rekordinius 7 kartus, danės auksą laimėjo trissyk.

Kitame pusfinalyje susitiks titulą ginanti Prancūzija ir turnyro išsišokėlė Kroatija, jau pasiekusi savo geriausią rezultatą istorijoje.

Tuo metu Rusijai beliko kautis su Nyderlandais dėl penktos vietos.

Nelaukdama formalios turnyro pabaigos, Rusijos rankinio federacija oficialiai „paprašė atsistatydinti“ komandos trenerį Ambrosą Martiną. Pusantrų metų rusėms vadovavęs 52-ejų ispanas net nebedirbs paskutinėse rungtynėse.

I grupė


II grupė


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)