Gražiausiu turnyro momentu laikomas įspūdingas nokautas, kurį atliko penktą pergalę iš eilės iškovojęs Kevinas Hollandas (21 karjeros pergalės ir 5 pralaimėjimai).

28-erių amerikietis pirmajame raunde, per 1 min. 45 sek., nokautavo 41-erių brazilą Ronaldo Souzą (26 pergalės ir 9 pralaimėjimai). Lemiamą smūgių krušą nugalėtojas įspūdingai pradėjo gulėdamas – jis išvengė varžovo mėginimų atlikti laužimą bei pabaigė kovą galingais smūgiais į galvą.

Vidutinio svorio kategorijoje ilgesnę pergalių seriją (9) šiuo metu turi tik čempioans Israelis Adesanya, o šeštąją pergalę paeiliui K. Hollandas nori iškovoti dar šiemet – atletas pareiškė, jog yra pasiryžęs jau po savaitės kovoti su Chamzatu Čimajevu, kurio varžovas Leonas Edwardsas susirgo COVID-19.


Bene garsiausias „UFC 256“ turnyro dalyvis Tony Fergusonas šįkart sirgalius nuvylė. 36-erių amerikietis pirmą kartą karjeroje patyrė antrą pralaimėjimą iš eilės.

Gegužę kovą dėl laikinojo čempiono titulo Justinui Gaethje pralaimėjęs T. Fergusonas (25 pergalės ir 5 pralaimėjimai) šįkart vieningu teisėjų sprendimu nusileido Charlesui Oliveirai (30 pergalių ir 8 pralaimėjimai), kuriam tai buvo septintoji pergalė iš eilės.

31-erių brazilas jau pirmajame raunde atliko skausmingą rankos laužimą, bet T. Fergusonas sugebėjo jį išgyventi. Vėliau Ch. Oliveira visos kovos metu dominavo parteryje ir nepaliko varžovui jokių šansų laimėti.

Iki šiais metais patirtų pralaimėjimų T. Fergusonas buvo užfiksavęs net 12 pergalių seriją. UFC organizacijoje jis buvo pralaimėjęs tik 2012 metais, kai nusileido Michaelui Johnsonui.

Pagrindinėje turnyro kovoje taip pat prireikė visų raundų, o teisėjai užfiksavo lygiąsias. Po penkių raundų kovos su lygiosiomis susitaikė Deivesonas Figueiredo (20 pergalių ir 1 pralaimėjimas) ir Brandonas Moreno (18 pergalių ir 5 pralaimėjimai).

Tai buvo kova dėl lengvo svorio (iki 56,7 kg) kategorijos pasaulio čempiono diržo, kurį lygiųjų dėka 32-ejų brazilas D. Figueiredo išsaugojo.

Antrajame raunde kova buvo pristabdyta, nes D. Figueiredo netyčia įdūrė pirštu į B. Moreno akį, bet pastarasis vėliau sėkmingai tęsė kovą ir ne kartą vertė varžovą ant žemės. Nors 27-erių meksikietis paskutiniuose raunduose perėmė iniciatyvą ir pagal akcentuotus smūgius, atsargiai kovą baigęs čempionas pralaimėjimo išvengė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)