Nugalėtojus į priekį vedė Andžejus Savostenokas. Jo sąskaitoje – 26 taškai. 18 taškų pridėjo Armandas Bielskus, 12 – Tomas Staševičius.

Šiaulių komandoje išsiskyrė Arvydas Mišeikis (24 tšk.). 10 taškų pelnė Tomas Rogal, 9 – Mantas Grinevičius.

„Į Šiaulius atvykome be dviejų pagrindinės sudėties žaidėjų, todėl prieš rungtynes nusprendėme, kad turėsime padaryti viską, kas įmanoma. Žaidėme „All In“ ir viską darėme dėl kiekvieno taško. Prieš tai šiauliečiams pralaimėjome net žaisdami visa sudėtimi, o dabar... Pabaigoje dėl traumos praradome dar vieną žaidėją, bet „ištraukėme“ rungtynes. Galbūt tai lėmė charakteris ir nusiteikimas“, – kalbėjo A. Savostenokas.

Legionieriaus duonos paragavusiam A. Savostenokui Lietuvoje tai buvo pirmoji pergalė po septynerių metų pertraukos.

„Man vien dėl to yra didelė šventė, – šypsojosi tinklininkas. – O dėl komandos tai parodėme, kad galime laimėti prieš kitas ekipas ir kovoti dėl aukščiausių vietų“.

Šiaulių klubo lyderis A. Mišeikis prisipažino, kad varžovai juos pranoko savo noru laimėti.

„Po pirmo seto „subyrėjome“. Tas vyksta visą sezoną. Koncentracijos trūkumas ir klaidos elementariuose dalykuose neleido laimėti. Marijampolė kvailų klaidų padarė mažiau. Taip pat negalime gerai žaisti, kol nesutvarkysime savo priėmimo. Matomai šiandien varžovai labiau norėjo laimėti“, – sakė A. Mišeikis.

Abi komandos dabar Lietuvos čempionate turi po 3 taškus ir dalinasi 3-4 vietas.

Kitos čempionato rungtynės bus žaidžiamos gruodžio 5 dieną. Tuomet Kauno „RIO-Startas“ namuose susitiks su „Sūduva“.

Lietuvos moterų tinklinio čempionate pergalių seriją pratęsė Vilniaus universiteto (VU) komanda. Ji išvykoje po dramatiškos kovos 3-2 (25:21, 21:25, 25:22, 22:25, 15:11) įveikė Jonavos „Aušrinės-KKSC“ klubą.

Viešnioms 27 taškus pelnė Rūta Kubertavičienė, 16 – Milda Vencevičiūtė, 12 – Jovita Bukantytė. Jonavos komandoje rezultatyviausiai žaidė Iryna Andrejeva (28 tšk.), Dastinas Železniakaitė (17 tšk.) ir Evelina Vaitkutė (10 tšk.).

Kitose praėjusios savaitės rungtynėse Alytaus „Prekyba-Parama“ išvykoje 3-0 (25:11, 25:18, 25:14) nugalėjo Kauno LSU tinklininkes.

Alytaus ekipai 17 taškų pelnė Jekaterina Kovalskaja, 8 – Gerda Grudzinskaitė, po 6 – Agnė Daunytė ir Karina Blaškevič. LSU komandoje po 4 taškus surinko Miglė Šidlauskaitė, Karina Mickevičiūtė ir Laura Simanavičiūtė.

Turnyro lentelėje pirmauja VU (13 tšk.), antrąją vietą užima „Prekyba-Parama“ (10 tšk.), trečiąją – „Aušrinė-KKSC“ (7 tšk.).

Ateinantį savaitgalį įvyks dvejos rungtynės. Gargždų SC namuose priims „Prekybą-Paramą“, o sostinėje įvyks Vilniaus derbis tarp „SM Tauro-VTC“ ir VU.

Savaitgalį taip pat startavo vyrų tinklinio čempionato Pirmos lygos sezonas. Sezono starte Raseinių „Lūšis Volley“ klubas svečiuose 3-1 (25:16, 16:25, 25:17, 25:18) įveikė Kauno „RIO-Starto-2“ ekipą.

Naudingiausiais mačo žaidėjais pripažinti Mindaugas Kažukauskas („RIO-Startas-2“) ir Aurimas Dyglys („Lūšis Volley“).

Kitose rungtynėse Kelmės „Kelmė“ išvykoje 3-0 (25:14, 25:19, 25:11) pranoko „Lūšis Volley“ komandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)