Informuojama, kad diskvalifikuotas 27-erių metų regbininkas Dainius Tamoliūnas, kuris pažeidė antidopingo taisyklių 2.1. punktą, t.y. sportininko mėginyje rasta draudžiamosios medžiagos, jos metabolitų araba liekanų.

Šiuo atveju draudžiamosios medžiagos buvo net dvi – kokainas ir testosteronas.

Sportininkui skirta 4 metų diskvalifikacija, kurios pabaiga – 2024 m. rugpjūčio 28 d.

Iš Aukštaitijos kilęs D. Tamoliūnas žaidė įvairiuose pajėgiuose Lietuvos klubuose Panevėžyje, Kaune, Šiauliuose, o paskutiniu metu rungtyniavo Lenkijos lygoje.

Jis yra ilgametis Lietuvos rinktinių narys, atstovavęs ir regbio-7, ir regbio-15 sudėčių šalies nacionalinėms ekipoms.

„Teko bandyti žaisti ir futbolą, ir krepšinį, bet regbis labiausiai patiko, nes tai vyriškiausias sportas. Man buvo labai patogu, nes praktiškai išeidavęs į kiemą jau atsidurdavau treniruotėje, – prieš kurį laiką regbio federacijos svetainei yra pasakojęs D. Tamoliūnas, tuo metu tarnavęs Lietuvos kariuomenės Panevėžio husarų korpuso batalione. – Atstovavimas rinktinei man reiškia labai daug. Kaip man labai svarbu atstovauti Lietuvai kariuomenėje, taip pat svarbu ir atstovauti Lietuvai žaidžiant regbį. Visas atvejais atstovauti ir ginti Lietuvą yra didelė garbė.“


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)