Nors „Energy Standard“ komanda savo gretose turi ir dar du lietuvius Simoną Bilį bei Andrių Šidlauską, sekmadienį baseine pasirodė tik D. Rapšys, kuris šįkart nusileido dviem varžovams.

200 metrų plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje D. Rapšys distanciją įveikė per 1 min. 41.55 sek. ir komandai uždirbo 6 įskaitinius taškus.

D. Rapšiui tai buvo žemiausia šį sezoną ISL lygoje užimta vieta. Iki šiol jis nuolat laimėdavo, o kartais likdavo antras.

Didžiąją plaukimo dalį lietuvis buvo ketvirtas, o į trečią poziciją pakilo tik per paskutinius 50 metrų. 25-erių atletas vėl nepavijo triumfavusio Duncano Scotto bei antrą vietą užėmusio Townley Haaso.

Abu šie plaukikai pasiekė geriausius savo sezono rezultatus, o nugalėtojas D. Scottas – ir geriausią sezono rezultatą pasaulyje (1 min. 40.25 sek.).

Papildyta 21.00 val.

Lietuvių atstovaujama „Energy Standard“ komanda ISL lygoje liko antra. Čempionų titulą užtikrintai iškovojo „Cali Condors“.

ISL lygos prizų fondą sudarė kiek daugiau nei 6 mln. dolerių.

„6 ISL mačai per pusantro mėnesio.12 startų ir lenktynių su aukščiausios klasės pasaulio plaukikais. Ir visus etapus turėjau užduotį „varyti“ taip, kad komanda gautų maksimumą taškų. Kitos komandos laikėsi kiek kitokios taktikos. Tai pareikalavo milžiniškų jėgų, ir pusfinalyje bei finale tai pajaučiau fiziškai ir morališkai.

Praradau vandens pojūtį. Tai buvo pirmasis mano toks maratonas per visą plaukiko karjerą. Ir jis parodė, kad dar turiu ką tobulinti. Tą ir darysiu. Tačiau dabar noriu pailsėti. Dėkoju iš visos širdies už palaikymą“, – po sekmadienio pasirodymo „Facebook“ tinkle rašė D. Rapšys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)