Praėjusių metų spalį S. Maslobojevas tapo WAKO pasaulio kikbokso čempionu, o sveikinimo sulaukė tik dabar – ministro pirmininko vardu jam nusiųstas padėkos raštas ir gertuvė.

„Pagaliau atkeliavo padėka iš ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio už tapimą vieninteliu Lietuvos atstovu, tapusiu WAKO Pasaulio čempionu (net dukart). Padėka ir gertuvė už ilgus, įtemptus ir kupinus vilties metus, Tėvynės labui paaukotus. Ačiū“, – socialiniame tinkle rašė kovotojas.

Delfi susisiekus su S. Maslobojevu, šis paaiškino, jog už pasaulio čempiono titulą jis iš valstybės tikėjosi gauti piniginę premiją. Anot sportininko, tokia praktika kitose šalyse yra įprasta, todėl gimtinėje jis nusivilia ne pirmą kartą.

„Negaliu teigti, kad dovana papiktino. Tiesiog nuvylė. Anksčiau už 3 medalius WAKO Europos ir pasaulio čempionatuose gavau po lapelį su padėka iš Dalios Grybauskaitės, o dabar už antrą pasaulio auksą gavau padėką ir gertuvę... Ar jums patiems nejuokinga?

Turkija, Azerbaidžanas ir taip toliau… Už paprastą medalį skiria po 30 tūkst. Net Baltarusijoje skiria 5 tūkst. O pas mus – padėkos lapelis ir gertuvė. Vieninteliui Europos ir pasaulio čempionui Lietuvos istorijoje, daugiavaikiui tėvui. Vaikai padėka juk sotūs nebus“, – tinklalapiui Delfi sakė S. Maslobojevas.

„WAKO – tai nekomercinės kovos. Lygis aukštas, bet niekas pinigų nemoka. Nei stipendijų, nei stovyklų, nei paramos ar kažkokios pagalbos. Važiuoju ginti Lietuvos garbę ir keturis kartus per savaitę kovoju su geriausiais atletais, kurie už prizines vietas yra apdovanojami savo šalyse.

O aš… Kaip matote“, – pridūrė tris atžalas auginantis čempionas.

S. Maslobojevas skųstis nenori. Viešu pareiškimu jis siekė atkreipti dėmesį į tai, koks yra šalies politikų požiūris į sportininkus. Nieko daugiau 33-ejų atletas dabar jau nebesitiki: šįkart jis tenkinasi juoda gertuve ir gražiais žodžiais.

„Nuoširdžiai dėkoju už Jūsų indėlį į šalies sporto istoriją, aukščiausio meistriškumo siekį bei Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje. Linkiu, kad kylantys iššūkiai suteiktų ir naujų galimybių, kurios vestų Jus nuolatinio tobulėjimo ir naujų aukštumų keliu“, – rašoma S. Skvernelio padėkoje.

Valstybines premijas sportininkams numato 2000 metais priimtas Vyriausybės nutarimas, kuriame neolimpinės kovinės sporto šakos neminimos.

S. Maslobojevas pastaruoju metu kovoja prestižinėje „Glory“ organizacijoje ir laukia trečiosios savo kovos. Pirmąsias dvi lietuvis laimėjo: pernai spalį įveiktas Azerbaidžano atstovas Bahramas Rajabzadehas, o šių metų vasarį sutriuškintas olandas Roelis Mannaartas.

„Kuvaldos“ pravardę turintis klaipėdietis per savo karjerą kikbokso ringe iš viso yra pasiekęs 32 pergalės ir patyręs 5 pralaimėjimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (490)