Kaune Lietuvos sporto universitete vykusiame čempionate kovojo 70 dalyvių – 51 boksininkas ir 19 boksininkių. Boksininkai medalius išsidalijo 8-iose, o boksininkės 6-iose svorio kategorijose.

Įspūdingą Lietuvos rekordą pasiekė Marius Vyšniauskas. Panevėžietis Lietuvos čempionu tapo jau 17 kartą ir pagerino iki tol kauniečiui Vitalijui Subačiui priklausiusį Lietuvos rekordą. Svorio kategorijoje iki 52 kg finale M. Vyšniauskas taškais 4:1 nugalėjo Marių Kontrimą iš Šilutės.

„Pergalių seriją lėmė daug įdėto darbo treniruočių stovyklose, varžybose, stengiuosi dalyvauti kuo daugiau kovų. Pirmą kartą čempionu tapau 2004 metais Kaune, 17-as titulas vėl iškovotas Kaune. Manau, kad jau baigsiu pasirodymus Lietuvos čempionatuose.

Pasiekiau rekordą ir užteks. Esu išbandęs profesionalų boksą, planuoju dar kovoti profesionalų ringe, bet Lietuvos čempionatas man buvo paskutinis“, – pareiškė 34-erių metų M. Vyšniauskas.

Svorio kategorijos iki 57 kg finale užtikrintą pergalę iškovojo ir jau ketvirtą kartą Lietuvos čempionu tapo kaunietis Edgaras Skurdelis. Antrame raunde E. Skurdelis įrodė savo pranašumą prieš kaunietį Nedą Keršulį.

Svorio kategorijoje iki 63 kg triumfavo Modestas Žmuidina. Kaunietis finale taškais 5:0 nugalėjo vilnietį Luką Pusvaškį.

Svorio kategorijos iki 69 kg čempionu tapo vilnietis Saimonas Banys, kuris finale 5:0 pranoko kaunietį Laimoną Raibikį. Po pusantrų metų į ringą grįžęs S. Banys Lietuvos čempiono titulą susigrąžino po dvejų metų pertraukos, auksą jis buvo laimėjęs 2017 ir 2018 metais.

Trečius metus iš eilės Lietuvos čempionu tapo Vytautas Balsys. Svorio kategorijoje iki 75 kg finale V. Balsys vieningu teisėjų sprendimu 5:0 nugalėjo 2016 m. čempioną vilnietį Aleksandrą Mironovą.

Svorio kategorijos iki 81 kg finalas baigėsi antrame raunde. Kaunietis Robertas Liorančas tris kartus pasiuntė varžovą kėdainietį Andrejų Tkaličių į nokdauną ir ringo teisėjas sustabdė kovą. R. Liorančui pergalė įskaityta techniniu nokautu.

Svorio kategorijos iki 91 kg finale susitiko du Vilniaus boksininkai. Daugkartiniam Lietuvos čempionui Tadui Tamašauskui iššūkį metė Darius Vaišnarovičius. Pergalę 5:0 iškovojo ir jau septintą kartą Lietuvos čempionu tapo T. Tamašauskas.

„Titulą apginti yra sunku, nes kiekvienoje kovoje turi atiduoti visas jėgas. Ringe ne vieta atsipalaiduoti, nes kiekvienas varžovas yra stiprus ir klaidų neatleidžia. Atsiliepė varžybų trūkumas, nes dėl pandemijos varžybose nesu daugiau negu pusę metų. Paskutinės varžybos buvo Londone kovo mėnesį, kur vyko olimpinis atrankos turnyras“, – teigė T. Tamašauskas.

Staigmena užfiksuota sunkiausioje svorio kategorijoje virš 91 kg, kur finale susitiko kauniečiai – Lietuvos čempiono titulą ginantis pasaulio kariškių sporto žaidynių prizininkas Algirdas Baniulis ir Jonas Jazevičius.

Jau pirmo raundo pradžioje J. Jazevičius dukart pasiuntė varžovą į nokdauną ir iki pat finalinio gongo išlaikė persvarą prieš čempiono titulą praradusį A. Baniulį. J. Jazevičius iškovojo pergalę vieningu teisėjų sprendimu 5:0.

Moterų varžybose labiausiai intriguojanti finalo kova buvo svorio kategorijoje iki 75 kg. Čia pirštines surėmė 2019 m. Europos jaunimo čempionė kaunietė Gabrielė Stonkutė ir praėjusiais metais pasaulio bei Europos čempionatuose 5 vietas iškovojusi Iveta Lešinskytė iš Tauragės. Po atkaklios kovos pergalę taškais 3:2 iškovojo ir Lietuvos čempionės titulą apgynė G. Stonkutė.

„Džiaugiuosi pergale, nes buvo tikrai sunki kova. Varžovė labai pajėgi ir man neleido parodyti visų geriausių savybių. Liveta fiziškai stipresnė, man pavyko ją pranokti greičiu ir geriau pasitikdavau jos atakas. Tai buvo pirma mūsų kova varžybose, anksčiau esam kovoję tik treniruotėse. Dabar visas dėmesys bus skiriamas pasirengimui Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyrui, kuris numatytas pavasarį Londone“, – sakė Lietuvos čempionės titulą apgynusi G. Stonkutė.

Jau aštuntą kartą Lietuvos čempione tapo klaipėdietė Ana Starovoitova (svorio kategorija iki 60 kg). Penktą kartą Lietuvos čempionato auksą laimėjo Austėja Aučiūtė (iki 69 kg) iš Šilutės.

Čempionėmis taip pat tapo tauragiškė Paulina Lazdauskaitė (iki 57 kg), Vaida Masiokaitė (iki 64 kg) iš Panevėžio rajono bei Karolina Paulauskaite (iki 81 kg) iš Kretingos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)