Išvyko patyliukais

M. Masilionis atsisėdo ant dviejų kėdžių: nors tebedirba Lietuvos irklavimo federacijoje (LIF), per atostogas talkina ir lietuvių konkurentams.

Praėjusią savaitę jis išėjo net pusantro mėnesio atostogų, tik nei darbdaviams, nei kolegoms neprasitarė, kokiu tikslu.

Pirmiausia turime išklausyti jo versiją, tuomet kelsime klausimą vykdomajame komitete, ką toliau daryti. Kalbos, kad netyčia atsidūrė toje pačioje vietoje su Rusijos irkluotojais, atrodo vaikiškai. Nekorektiška vieniems sakyti viena, kitiems – kita.
Dainius Pavilionis, Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas

Prieš tai M. Masilionis drauge su Virgaudu Leknicku buvo paskirti moterų porinės dvivietės įgulos – Mildos Valčiukaitės ir Ievos Adomavičiūtės, į didįjį sportą panorusios grįžti Donatos Karalienės bei lyderėms įkandin sekančios Viktorijos Senkutės treneriais. Jų priežiūrai patikėtos ir trys sportininkės iš jaunimo grupės.

„Kaip ir viskas buvo sudėliota į lentynėles, bet praėjus dviem dienoms po susirinkimo M. Masilionis man paskambino ir paprašė atostogų. Jos jam šiaip ar taip priklausė, o ir metas dabar toks, kai visi dirba salėse, iš bėdos grupei užtektų ir vieno trenerio. Todėl nemačiau jokių problemų.

Kitiems treneriams jis sakė, kad gavo pigų kelialapį į Turkiją, važiuos pailsėti. O dar po kelių dienų sužinojau, kad jis jau dirba Rusijos rinktinėje“, – kalbėdamas su Delfi, stebėjosi LIF prezidentas Dainius Pavilionis.

Dainius Pavilionis

Kalbėsis su rusais

Į Rusijos komandą lietuvį veikiausiai pakvietė šiemet jos vyriausiuoju treneriu tapęs italas Giovanni Postiglione.

Patyręs specialistas prieš tai aštuonerius metus ėjo LIF konsultanto pareigas. Savo dešiniąja ranka 69-erių italas tuomet buvo pasirinkęs būtent M. Masilionį – jaunas lietuvis atliko rinktinės vyriausiojo trenerio funkcijas, mat G. Postiglione tuo pačiu metu treniravo ir Graikijos irkluotojus, kuriems skirdavo daugiausiai savo dėmesio.

Rusijos irklavimo federacija savo oficialioje interneto svetainėje praėjusį penktadienį patalpino pranešimą apie Turkijoje prasidėjusią rinktinės stovyklą, kurioje komandos treneriu kartu su G. Postiglione įvardintas ir M. Masilionis.

Pradėjęs klausinėti sportininkų, D. Pavilionis iš vienos M. Masilioniui priskirtos irkluotojos sužinojo, jog treneris buvo užsiminęs apie ketinimus išvykti „bandomajam laikotarpiui“, po kurio spręs, ar likti dirbti su rusais.

Išsiaiškinti situaciją LIF prezidentas teigė mėginsiantis per savo kolegą iš Rusijos Aleksejų Sviriną.

„Pabandysiu paskambinti Rusijos federacijos prezidentui, kurį gerai pažįstu. Iš jo jau prieš mėnesį buvau girdėjęs, kad G. Postiglione pradės dirbti su rusais, bet apie M. Masilionį tada nebuvo jokios kalbos. Nors žinant G. Postiglione situaciją – jis visu krūviu dirba ir Graikijos rinktinėje – galvoje iškart šmėkštelėjo mintis, jog rusams reikės dar vieno žmogaus, kuris su sportininkais dirbtų realiai. Nes G. Postiglione, ypač paskutiniais metais, mums tik sudarydavo planus, o jo paties Lietuvoje beveik nebematydavome“, – kalbėjo D. Pavilionis.

Gianni Postiglione

Jis teigė nusivylęs M. Masilionio, kuris yra ir LIF vykdomojo komiteto narys, elgesiu, tačiau nuo bet kokių sprendimų kol kas susilaikysiantis.

„Pirmiausia turime išklausyti jo versiją, tuomet kelsime klausimą vykdomajame komitete, ką toliau daryti. Kalbos, kad netyčia atsidūrė toje pačioje vietoje su Rusijos irkluotojais, atrodo vaikiškai. Nekorektiška vieniems sakyti viena, kitiems – kita“, – priekaištavo federacijos vadovas.

D. Pavilionis taip pat patikino, jog vieno trenerio netektis rinktinei pernelyg neatsilieptų.

„Turime dar septynis trenerius, kurie kartą per savaitę renkasi, aptaria visus reikalus. Komandos – paskirstytos, planai paruošti, federacija ar rinktinė dėl to tikrai nesugrius“, – pažymėjo LIF prezidentas.

Su pačiu M. Masilioniu Delfi antradienį susisiekti nepavyko – specialisto telefonas buvo išjungtas.

Italo palikimas – dviprasmiškas

Vadovaujant G. Postiglione ir M. Masilionio tandemui Lietuvos rinktinė sublizgėjo 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kur medalius pelnė abi porinės dvivietės: Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris – sidabrą, Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė – bronzą.

Tais pačiais metais „Lteam“ rinkimuose M. Masilionis buvo pripažintas geriausiu šalies treneriu.

Išskirtiniai buvo ir 2017-ieji, kuomet tiesiog nenugalima tapo porinės keturvietės įgula, triumfavusi ir planetos čempionate.

Lietuvos porinės keturvietės įgula

Tačiau pergalės slėpė kylantį nepasitenkinimą irkluotojų gretose, prasiveržusį tarpusavio kivirčais ir pasipriešinimu G. Postiglione.

Po tuščio 2019-ųjų sezono keturvietės įgula sukilo ir atsisakė toliau treniruotis pagal G. Postiglione ir M. Masilionio planus. Vietoje jų kvarteto treneriu tapo Kęstutis Keblys.

Šiemet su italu buvo atsisveikinta galutinai baigus galioti jo sutarčiai.

„G. Postiglione padarė daug gerų darbų – davė mums treniruočių sistemą, atrankos principus. Bet gyvenimas keičiasi, ir sistemos taip pat turi būti tobulinamos. Galbūt sportininkai buvo nualinti, krūviai – perspausti. Juk už savo lyderių nugaros neturime šimto žmonių, kurie juos bet kada galėtų pakeisti. Todėl žmones reikia vertinti ir tausoti“, – komentavo D. Pavilionis.

Šiuo metu be K. Keblio Lietuvos rinktinės atstovus taip pat treniruoja V. Leknickas, Tomas Valčiukas, Karolis Sunklodas, Zigmantas Gudauskas, Vladislavas Sokolinskis, Valdas Vilkelis ir Robertas Tamulevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)