Tai pirmasis Th. Bacho vizitas Japonijoje nuo to laiko, kai prieš 8 mėnesius buvo paskelbta apie olimpiados nukėlimą į 2021 metus.

„Kad apsaugotume Japonijos žmones, IOC dės visas pastangas, kad atvykstantieji sportininkai ir sirgaliai būtų aprūpinti vakcina, – kalbėjo IOC vadovas. – Tai suteiks mums tikėjimo, kad arenos ir olimpinis stadionas bus su žiūrovais, kurie galės mėgautis žaidynėmis saugioje aplinkoje“.

Th. Bachas per 2 dienas Japonijoje surengs daugybę susitikimų su politikais ir olimpiados organizatoriais. Tikslas – nuraminti ir įtikinti japonus, kad pandemijos metu bus saugu rengti olimpines žaidynes.

Tokijo olimpiados atidarymas numatytas 2021 metų liepos 23 dieną.


Tiesa, nežinia, kaip IOC elgsis su olimpinį kelialapį turinčiais atletais, kurie prieštarauja privalomiems skiepams.

Japonija, kur kaukes dėvi beveik 100 proc. visuomenės, per pandemiją skaičiuoja apie 1900 mirčių. Visuomenės apklausoje japonai dėl olimpiados nerimauja labiau nei dėl stringančios ekonomikos.

„Mūsų siekis yra realizuoti Tokijo olimpines žaidynes kitą vasarą. Tai bus žmonijos deklaracija, kad virusas įveiktas“, – kalbėjo Japonijos ministras pirmininkas.

Planuojama, kad į Japoniją atvyks beveik 16 tūkst. olimpiados ir parolimpiados dalyvių. 73 proc. pajamų IOC gauna iš televizijos transliacijų. Vien amerikiečių NBC už olimpines transliacija paklos per 1 milijardą JAV dolerių.

Japonijai nukeltų olimpinių žaidynių organizavimas gali kainuoti apie 25 milijardus JAV dolerius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)