Dėl patekimo į lapkričio 21 dieną prasidėsiantį finalą šį šeštadienį pirmieji į kovą stojo Paryžiaus „Energy Standard“, Londono „Roar“, Tokijo „Frog Kings“ ir Niujorko „Breakers“ plaukikai.

Sėkmingai patekti į pusfinalį „Energy Standard“ ekipai padėjo ir trys lietuviai – Danas Rapšys, Simonas Bilis ir Andrius Šidlauskas. Sezono MVP įskaitoje D. Rapšys su kitais plaukikais dalinasi 59 vietą (89.0 tšk.), S. Bilis – 183 vietą (32.50 tšk.), o A. Šidlauskas – 286 vietą (4.0 tšk.).

Daugiausiai taškų (277.0) per keturis ISL mačus kol kas yra surinkęs amerikietis Caelebas Dresselas („Cali Condors“).

Čempionės titulą ginanti „Energy Standard“ pusfinalyje pagaliau susitiko su Londono „Roar“ plaukikais, kurie praėjusiame sezone buvo antri.

Pirmąją varžybų dieną S. Bilis ir A. Šidlauskas į starto protokolus įrašyti nebuvo, o D. Rapšys pasirodė vyrų 400 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje. Lietuvis pirmavo pusę distancijos, tačiau antroje jos dalyje sulaukė pasipriešinimo iš praėjusių metų Europos vicečempiono (200 m l. stiliumi rungtyje) brito Tomo Deano.

„Roar“ plaukikas likus 50 m įsiveržė į priekį ir išsaugojo savo persvarą iki pat finišo.

T. Deanas užfiksavo 3 min. 37,87 sek. rezultatą. D. Rapšys jam nusileido 0,21 sek. ir savo komandai pelnė 7 taškus. Trečias liko australas Brendonas Smithas iš „Breakers“ (3 min. 40,20 sek.).


Pirmosios dienos įskaita:

„Energy Standard“ – 291 tšk.
Londono „Roar“ – 270 tšk.
Tokijo „Frog Kings“ – 208 tšk.
Niujorko „Breakers“ – 114 tšk.

Kitame pusfinalyje (lapkričio 15–16 dienomis) varžysis keturias pergales iš tiek pat galimų šiame sezone pelniusi San Fransisko „Cali Condors“, Los Andželo „Current“, Budapešto „Iron“ ir Toronto „Titans“ komanda. Prasibrauti į finalą lengva nebus ir Katinkos Hosszu vedamai „Iron“ komandai, pernai užėmusiai penktą vietą.

Primename, kad šių metų sezonas vyksta Budapešto „Duna“ arenoje, Vengrijoje, kur burbulo sąlygomis per 300 geriausių pasaulio plaukikų iš pusšimčio šalių varžosi dėl kiek daugiau nei 6 mln. JAV dolerių prizinio fondo.