V. Lendel kovoje dėl bronzos po atkaklios kovos 2-1 įveikė 30-metį graiką Sotirios Bretas (4-as kvalifikacijoje). Pirmąjį važiavimą Vasilijus laimėjo, o antrąjį pralaimėjo. Lemiamame, trečiajame, važiavime Lietuvos dviratininkas startavo iš pirmosios pozicijos ir išsaugojo ją iki pat finišo.

„Džiaugiuosi. Medalis yra medalis. Prieš čempionatą apie jį tik ir svajojau. Nebuvau pačios geriausios sportinės formos, bet jaučiausi tikrai neblogai. Pasitikėjau savo jėgomis ir tai, manau, buvo lemiamas faktorius kaunantis dėl medalio. Dar laukia keirinas. Bandysiu ir ten kovoti dėl aukščiausių vietų“, – sakė V. Lendel.

„Bet koks medalis tokiais sunkiais laikais yra puikus pasiekimas. Buvau įsitikinęs, kad Vasilijui pavyks iškovoti prizinę vietą, nes jis treke gerai atrodė. Likome su ta banga, kuria ėjome link olimpinių žaidynių“, – teigė Lietuvos dviračių treko rinktinės vyriausiasis treneris D. Leopoldas.

V. Lendel pusfinalyje 0-2 pralaimėjo būsimam Europos čempionui 33 metų vokiečiui Maximilian Levy (2). 2011 metų Europos vicečempionas finale 2-0 įveikė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoją, 2017 metų pasaulio bei 2010, 2012 ir 2013 metų Europos čempioną rusą Denis Dmitrijev (1).

Ketvirtadienį sprinto kvalifikacijoje, kurioje dalyvavo 20 dviratininkų, V. Lendel (9,672 sek.) buvo trečias, aštuntfinalyje įveikė ispaną Ekain Jimenez (14), o ketvirtfinalyje 2-0 nugalėjo čeką Martin Čechman (6), kuriam aštuntfinalyje pralaimėjo Svajūnas Jonauskas (11). Pastarajam galutinėje įskaitoje atiteko 11-a vieta.

2014 metų Europos čempionato keirino rungtyje V. Lendel buvo ketvirtas. Iki šiol tai buvo jo aukščiausia vieta Europos pirmenybėse. Vasilijus pasaulio taurės varžybose yra iškovojęs vieną aukso ir du sidabro medalius.

Moterų sprinto rungtyje ketvirtą vietą iškovojo V. Lendel širdies draugė Miglė Marozaitė. Ji šioje rungtyje Europos čempionate taip aukštai pakilo pirmą kartą.

24 metų Lietuvos dviratininkė ketvirtadienį sprinto kvalifikacijoje, kurioje dalyvavo 13 dviratininkių, buvo ketvirta, aštuntfinalyje įveikė čekę Veroniką Jabornikovą (13), o ketvirtfinalyje – 2-1 nugalėjo italę Miriam Vece (5). Penktadienį Miglei dar didesnės staigmenos pateikti nepavyko. Ji pusfinalyje 0-2 pralaimėjo 2018 metų Europos čempionei rusei Darijai Šmeliovai (1), o kovoje dėl bronzos 0-2 nusileido 2019 metų Europos vicečempionei ukrainietei Olenai Starikovai (2).

„Miglei greičio ir sveikatos užtenka, bet dar trūksta pasitikėjimo. Tikiuosi, kad laikui bėgant jis atsiras. Aukštesni rezultatai turėtų padėti jai persilaužti“, – sakė D. Leopoldas.

Auksą iškovojo 2014 ir 2019 metų Europos čempionė bei šių metų pasaulio vicečempionė rusė Anastasija Voinova (3). Ji finale 2-1 įveikė D. Šmeliovą.

2016 metų Europos sprinto čempionė ir triskart pasaulio vicečempionė Simona Krupeckaitė galutinėje įskaitoje užėmė šeštą vietą.

Moterų daugiakovėje (omniume, 13 dalyvių) Olivija Baleišytė iškovojo šeštą vietą. Tai – geriausias jos pasirodymas Europos pirmenybių omniume. Olivija surinko 103 taškus.

Lietuvos dviratininkė skeče buvo penkta, tempo lenktynėse – septinta, o atkrintamosiose lenktynėse – trečia. Po trijų rungčių Olivija buvo klasifikuota penkta. Paskutinėje rungtyje – grupinėse lenktynėse dėl taškų (20 km, 80 ratų, 8 tarpiniai finišai) – O. Baleišytė pelnė 7 taškus (3+2+2), tačiau bendrojoje įskaitoje smuktelėjo vienu laipteliu.

Europos čempione tapo italė Elisa Balsamo (135 tšk.). Sidabrą pelnė Londono ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, dukart pasaulio ir keturiskart Europos omniumo čempionė britė Laura Kenny (126 tšk.), o bronzą – rusė Marija Novolodskaja (114 tšk.). Ketvirta liko lenkė Nikol Plosaj (111 tšk.), o penkta – portugalė Maria Martins (110 tšk.).

Vyrų omniume (19 dalyvių) Europos čempionato debiutantas Justas Beniušis užėmė 15-ą vietą. Jis surinko 56 taškus. Lietuvos dviratininkas skeče buvo 13-as, tempo lenktynėse – 14-as, o atkrintamosiose lenktynėse – 10-as. Po trijų rungčių Justas buvo 14-as. Paskutinėje rungtyje – grupinėse lenktynėse dėl taškų (25 km, 100 ratų, 10 tarpinių finišų) – J. Beniušis pelnė 4 taškus (3+1) ir bendrojoje įskaitoje taip pat smuktelėjo vienu laipteliu.

Europos čempionate, kuris baigsis sekmadienį, dalyvauja septyni Lietuvos atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)