Kaip praneša vietos žiniasklaida, 34-erių olimpietis buvo sulaikytas sekmadienį.

Kartu su juo už grotų atsidūrė ir šalies muai tai čempionas Ivanas Ganinas, taip pat nubaustas 10 dienų arešto. Abu atletai bausmę atliks izoliatoriuje Žodzinoje.

A. Kravčenka skambiausias karjeros pergales pasiekė 2008 metais Pekine tapęs olimpiniu dešimtkovės vicečempionu ir 2014-aisiais triumfavęs Europos pirmenybėse.

Jam taip pat priklauso du pasaulio uždarų patalpų pirmenybių sidabro medaliai.

A. Kravčenką neblogai pažįsta jo kolegos iš Lietuvos – 2010-aisiais per Europos čempionatą Barselonoje (Ispanija) šuolių su kartimi sektoriuje lūžus vieninteliai baltarusio turėtai karčiai, savo įrankį jam paskolino Lietuvos dešimtkovininkas Darius Draudvila. Taip lietuvis padėjo A. Kravčenkai pelnyti bronzos apdovanojimą.

Iš viso areštinėje jau apsilankė aštuoni prieš prezidento Aleksandro Lukašenkos režimą protestavę ir viešą laišką, kuriuo reikalavo naujų rinkimų, pasirašę sportininkai.

Kameros gultus išbandyti teko ir buvusiai WNBA moterų krepšinio lygos vicečempionei Jelenai Levčenko, Baltarusijos regbio rinktinės kapitonei Marijai Šakuro, pasaulio muai tai čempionui Jurijui Bulatui, Baltarusijos kikbokso čempionei Aleksandrai Sitnikovai, šalies amerikietiško futbolo čempionui Igoriui Bojarui, dziudo treneriui Konstantinui Polejui.

Daugelis viešai nepasitenkinimą ilgamečiu prezidentu reiškusių sportininkų buvo išprašyti iš nacionalinių komandų ar kitų darboviečių.

Iš viso nuo rugpjūčio rinkimų per protestus įvairiuose šalies miestuose buvo sulaikyti daugiau nei 17 tūkst. asmenų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)