33-ejų 191 cm ūgio boksininkas anksčiau neturėjo sau lygių pasaulyje pirmojo sunkaus svorio kategorijoje (iki 90,8 kg), kurioje pirmasis sugebėjo surinkti visų keturių pagrindinių organizacijų čempiono diržus.

Ukrainietis neseniai perėjo tarp sunkiasvorių (per 90,8 kg): šioje kategorijoje jis kausis antrą kartą.

Profesionalų varžybose A. Usikas nepatyrė nė vieno pralaimėjimo – 17 pergalių (13 nokautų).

2018-aisiais jis laimėjo prestižinį „World Boxing Super Series“ turnyrą. Šių varžybų pusfinalyje A. Usikas po atkaklios kovos Rygoje nugalėjo Latvijos pasididžiavimą Mairį Briedį.

Ukrainietis spindėjo ir mėgėjų bokse. Jis yra 2012 metų olimpinis čempionas sunkiojo svorio kategorijoje. A. Usikas 2011-aisiais triumfavo pasaulio čempionate, o 2008-aisiais – Europos pirmenybėse.

Jei šį savaitgalį Ukrainos boksininkas švęs pergalę, jis tikisi kautis su kitu britu Anthony Joshua dėl WBO (Pasaulio bokso organizacijos) planetos čempiono vardo.

Tuo metu Zimbabvėje gimusio 36-erių 188 cm ūgio D. Chisoros geriausi laikai yra praeityje. Tiesa, jis triumfavo trijose kovose iš eilės. Vienas didžiausių brito karjeros pasiekimų tas, kad jis 2012 metais grūmėsi su kitu ukrainiečiu Vitalijumi Kličko dėl WBC (Pasaulio bokso tarybos) čempiono diržo, nors tąkart pralaimėjo.

Jis anksčiau buvo Europos, Didžiosios Britanijos, Britų Sandraugos šalių čempionas sunkiojo svorio kategorijoje. Didžiosios Britanijos atleto sąskaitoje – 32 pergalės (23 nokautai), 9 nesėkmės.

Beje, 2011-aisiais jis santykius aiškinosi su lietuviu Remigijumi Žiaušiu. Tuomet šešių raundų kovą tik taškais laimėjo D. Chisora.

A. Usiko ir D. Chisoros kovą naktį iš šeštadienio į sekmadienį tiesiogiai rodys „TV3 Sport 2“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“. Transliacija prasidės 20 val. Iš pradžių bus parodytos kelios įžanginės kovos, o pagrindinis mūšis prasidės maždaug 1 val.

Tuo metu Las Vegase (JAV) į narvą žengs brazilas Andersonas Silva. Jis yra vienas geriausių kovotojų per visą UFC istoriją. A. Silva vidutinio svorio kategorijoje (iki 83,9 kg) grumsis su jamaikiečiu Uriah Hallu.

Brazilas vidutinio svorio kategorijos pasaulio čempionu buvo nuo 2006 iki 2013 metų – net 2457 dienas. Tai yra geriausias rezultatas UFC istorijoje. Nugalėtojo titulą šis atletas apgynė net 10 kartų. A. Silva vienu metu buvo paklupdęs 16 varžovų iš eilės.

Tiesa, geriausi brazilo, kuriam jau 45 metai, laikai praeityje. Jis iš paskutinių septynių kovų šešias pralaimėjo. 2015-aisiais A. Silva, kuris prieš keletą metų gavo ir JAV pilietybę, įkliuvo vartojęs anabolinius steroidus ir buvo metams diskvalifikuotas. Mišrių kovos menų (MMA) varžybose brazilas iškovojo 34 pergales (23 nokautai), patyrė 10 nesėkmių. Įdomus faktas, kad prieš tapdamas profesionaliu kovotoju A. Silva dirbo „McDonald‘s“ restorane.

36-erių U. Hallas UFC vidutinio svorio kategorijos reitinge užima devintąją vietą. MMA varžybose jo sąskaitoje – 15 laimėtų kovų (11 nokautų). Jamaikos atstovas suklupo devynis kartus. Paskutiniu metu U. Hallas šventė dvi pergales iš eilės. Beje, jis kaip ir A. Silva turi JAV pilietybę.

Prieš A. Silvos ir U. Hallo mūšį kovinio sporto gerbėjai išvys dar keletą pajėgių kovotojų akistatų.

Vidutinio svorio kategorijoje santykius aiškinsis amerikietis Kevinas Hollandas ir Rusijos atstovas Machmutas Muradovas. Las Vegase taip pat jėgas išmėgins JAV kovotojai – Andre Fili ir Bryce‘as Mitchellas. Tai bus puslengvio svorio kategorijos (iki 65,8 kg) dvikova. Dar du amerikiečiai – Maurice‘as Greene‘as bei Gregas Hardy grumsis sunkiojo svorio kategorijoje (per 120,2 kg).

Jėgas išbandys ir lengvojo svorio (iki 70,3 kg) atstovai amerikietis Bobby Greenas bei brazilas Thiago Moisesas.

Transliacija „TV3 Sport 2“ kanale prasidės 1 val., o A. Silvos ir U. Hallo akistata laukia maždaug 3 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)