Ch. Nurmagomedovas antrame raunde smaugimo veiksmu nugalėjo amerikietį Justiną Gaethje ir iškart po kovos pravirko. Netrukus dagestanietis pranešė, kad tai buvo paskutinė jo karjeros kova – atletas savo mamai pažadėjo, jog be savo tėvo į UFC narvą daugiau nelips.

Pasaulio čempiono tėvas ir treneris Abdulmanapas liepą mirė po koronaviruso sukeltų komplikacijų.

UFC prezidentas Dana White‘as po laukiamiausia metų kova vadintos akistatos teigė suprantantis Ch. Nurmagomedovo sprendimą, tačiau pridūrė, jog durys sugrįžti jam visada bus atviros. D. White‘as atskleidė ir 32-ejų kovotojo paslaptį – prieš kovą jis patyrė traumą.

Ch. Nurmagomedovo komanda šį faktą iki kovos slėpė. Kaip ir tai, jog rugsėjį jis buvo pasigavęs virusinę infekciją.

„Žinant tai, ką jis patyrė, džiaugiuosi, kad išvydome šią kovą. Pasiruošimo metu Chabibas susilaužė koją ir prieš 3 savaites dar gulėjo ligoninėje. Pasak jo trenerių, koja lūžo per du pirštus. Chabibas to niekam nesakė. Tai vienas tvirčiausių žmonių planetoje.

Reikia apie jį kalbėti kaip apie galbūt geriausią visų laikų kovotoją“, – sakė D. White‘as.

Per karjerą nenugalėtas ir 29-ąją pergalę iš eilės pasiekęs Ch. Nurmagomedovas sulaukė sveikinimų ir iš varžovų, su kuriais praeityje teko aršiai konfliktuoti. Vienas pirmųjų savo buvusį oponentą pasveikino sausį į UFC grįžti ketinantis Conoras McGregoras.

„Geras pasirodymas, Chabibai. Reiškiu pagarbą ir dar kartą apgailestauju dėl tavo tėvo“, – „Twitter“ tinkle rašė airis.

Ch. Nurmagomedovą gyrė bei sveikino ir tokie garsūs UFC kovotojai kaip Frankie Edgaras, Leonas Edwardasas, Alexas Volkanovski, Darrenas Tillas, Stephenas Thompsonas ar Kamaru Usmanas. O taip pat – Jonas Jonesas bei Georgesas St-Pierre‘as.

Tiesa, pastarieji du kovotojai nesutiko, kad Ch. Nurmagomedovas yra geriausias visų laikų kovotojas. J. Jonesas geriausiu vadina save ir teigia, jog tai įrodo jo 15 pasaulio čempiono titulų.

Tuo metu legendinis G. St-Pierre‘as buvo nustebęs dėl dagestaniečio sprendimo, nes šis prieš kurį laiką siūlė jam susikauti dėl geriausio visų laikų kovotojo vardo. Tiesa, prieš trejus metus karjerą baigęs G. St-Pierre‘as pridūrė, jog nieko įrodinėti jau nebereikia, o geriausiais gali būti laikomi jie abu.

Šiltais žodžiais apie Rusijai atstovaujantį atletą atsiliepė ir pralaimėjęs J. Gaethje.

„Po kovos apsikabinęs pasakiau jam, kad iki kovos neturėjau progos pareikšti užuojautos dėl jo tėvo mirties. Pasakiau, kad tėvas juo didžiuojasi“, – kalbėjo apie varžovo apkabinimą po kovos paklaustas J. Gaethje.

Panašius žodžius čempionui siuntė ir tokios žvaigždės kaip Cristiano Ronaldo, Joe Roganas, Dwayne‘as Johnsonas, Damianas Lillardas, Draymondas Greenas ar Rudy Gobertas.

„Sveikinu, brolau. Tavo tėvas tavimi didžiuojasi“, – rašė ne vieną bendrą nuotrauką su čempionu turintis C. Ronaldo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)