Klasikinių šachmatų partijos M. Carlsenas nebuvo pralaimėjęs dvejus metus, du mėnesius ir 10 dienų.

Nesėkmė 29-erių norvegą ištiko savaitgalį atvirose Norvegijos šachmatų pirmenybėse. M. Carslenas nusileido varžovui iš Lenkijos – 15-ąjį reitingą pasaulyje turinčiam Janui-Krzysztofui Dudai.

Paskutinį kartą klasikinių šachmatų partiją M. Carlsenas buvo pralaimėjęs dar 2018-ųjų liepą, kai nusileido armėnui Shakhriyarui Mameydarovui.

„Galų gale tai turėjo atsitikti. Tačiau, bet kuriuo atveju, tai tikrai labai nuvilia“, – savikritiškai į pralaimėjimą žiūrėjo M. Carlsenas.

22-ejų J.K. Duda pratęsė Lenkijos sportui itin sėkmingą savaitgalį – tą patį šeštadienį 19-metė lenkė Iga Swiatek sensacingai laimėjo atvirąsias Prancūzijos teniso pirmenybes („Roland Garros“). Abu jaunus sportininkus savo socialinio tinklo „Twitter“ profilyje pasveikino Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

„Labai džiaugiuosi, bet turiu prisiapžinti – pats tikrai nesitikėjau laimėti šios partijos. Galvojau, kad pralaimėti Magnusui nėra nieko blogo, turbūt ši mintis ir atpalaidavo“, – juokavo Lenkijos šachmatininkas, didmeistriu tapęs dar būdamas 15 metų amžiaus.

Šachmatų turnyras Stavangerio mieste vyksta spalio 5-16 dienomis. Tai pirmasis turnyras nuo koronaviruso pandemijos pradžios, kuris yra rengiamas ne nuotoliniu būdu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)