Penktadienio generalinės asamblėjos sesijoje už E. Vaitkaitį balsavo 17 LTOK narių, o trečiai kadencijai perrinkta D. Gudzinevičiūtė sulaukė 49 balsų.

„Jeigu sąžiningai, tikėjausi laimėti. O 17 balsų nėra pergalė. Kas pakišo koją? Sunku pasakyti, čia – ne sportinės varžybos. Galbūt paskutinės dienos veiksmai buvo lemiami“, – po balsavimo Vilniaus „Litexpo“ rūmuose žurnalistams sakė 40-metis kandidatas.

– Ką turite omenyje – LTOK nariams išplatintą prezidentės agitacinį laišką?

– Ir laišką, ir viešųjų ryšių agentūrų laiškus, ir kai kuriuos straipsnius.

– Kaip manote, ar prieš balsavimą D. Gudzinevičiūtę užsipuolęs Lietuvos futbolo federacijos viceprezidentas Arūnas Pukelis neatėmė iš jūsų kelių balsų?

– Gal. Nuo to turiu atsiriboti. Nors paišė, kad jis – mano komandoje, mes su tuo žmogumi nepažįstami.

– Kaip įsivaizduojate dar ketverius LTOK metus valdant D. Gudzinevičiūtei?

– Neįsivaizduoju. Tiesiog manau, kad mano kandidatavimas iškėlė kai kuriuos esminius klausimus. Nebegalės būti taip, kaip buvo iki šiol. O kaip tas pokytis vyks – didelis klausimas.

– D. Gudzinevičiūtė sako, kad per aštuonerius metus jai pavyko labai stipriai suvienyti sporto bendruomenę. Kaip manote jūs?

– Nežinau. Tie patys vakar dienos veiksmai – nemanau, kad tai yra vienijimas. Gal tą vienybę mes įsivaizduojame skirtingai.

– Ar galite dar patikslinti, kokie tie vakar dienos veiksmai?

– Nenorėčiau.

– A. Pukelis palaikė jus. Ar palaikėte jį vykdomojo komiteto narių rinkimuose?

– Aš nežinau, ar jis mane palaikė, turbūt labiau buvo prieš Dainą nei už mane. Jis pats taip sakė? Nežinojau.

– Ar jūs jį palaikėte?

– Ne. Vadovaujuosi savo vidinėmis vertybėmis, yra klausimas ir dėl kompetencijos.

– Ko ketinate griebtis toliau?

– Manau, laukia ilgas atvėsimo laikas. Kai kurias galimybes galbūt ir užsiblokavau sau kandidatuodamas čia. Bet nėra taip, kad viskas prarasta. LTOK rinkimai nebuvo mano gyvenimo tikslas. Aš kaip tik galvoju, kad niekas neprarasta, kad čia kaip tik laimėjimas. Galbūt ta mano drąsa ir ryžtas atvers kažkokias kitokias duris.

– Vienintelis kandidatas į LPF prezidento postą Tomas Kučinskas jus mato savo komandoje. Ar priimsite jo kvietimą?

– Tikrai svarstysiu, nes darbo reikia (juokiasi – Delfi). Bet galiu nuoširdžiai pasakyti, negalvojau, kad man kandidatavimas kainuos tiek daug nervų ir sveikatos, jaučiuosi išsekęs. Kita vertus, tai buvo be galo gera patirtis, pažinau daug gerų žmonių.

Primename, kad D. Gudzinevičiūtė LTOK prezidente pirmą kartą išrinkta 2012-aisiais vietoje savo ilgamečio pirmtako Artūro Poviliūno. Tuomet ji rinkimuose pranoko kitą olimpinį čempioną, buvusį disko metiką Virgilijų Alekną.

2016 metais antrą kadenciją D. Gudzinevičiūtė užsitikrino rinkimuose nesulaukusi konkurencijos.

Savo ruožtu, E. Vaitkaitis jau anksčiau pranešė nepriklausomai nuo LTOK rinkimų atomazgos nebesieksiantis naujos kadencijos Plaukimo federacijos prezidento pareigose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)