Anksčiau skurdžiomis sąlygomis treniravęsi sportininkai nuo praėjusios liepos gali naudotis dviem sporto salėmis, persirengimo kambariais, administracinėmis ir kitomis būtinomis patalpomis.

Irklavimo bazės kieme taip pat yra lauko sporto aikštelė, elingai, pontoniniai tilteliai ir kita reikiama infrastruktūra.

Būsima 2 km ilgio trasa baidarėms, kanojoms ir akademinio irklavimo valtims su modernia starto bei finišo infrastruktūra ir takus žyminčiais plūdurais – bemaž viskas, ko trūksta, kad čia vyktų aukščiausio rango varžybos.

Papildomą impulsą šiems darbams davė Vyriausybės skirti 2 mln. eurų.

Iki šiol „Bangpūčio“ irkluotojai turėjo tenkintis vieno kilometro distancija. Tai lėmė ežere natūraliai susiformavusios seklumos ir pusiasalis. Pernai imtasi šias kliūtis šalinti. Per daugiau kaip pusmetį nukastas pusiasalis, perteklinės žvyro ir smėlio sankaupos, rieduliai, dumblas. Išvežta daugiau kaip 155 tūkst. kubinių metrų grunto.

Šiomis dienomis Lampėdžio ežere ruošiamasi paskutiniam etapui: vandenyje jau plūduriuoja žemsiurbė, kuria iki kovo planuojama pagilinti visą 2 kilometrų ilgio ruožą. Pagal reikalavimus, trasos gylis turi siekti ne mažiau kaip 3 metrus.

„Šią savaitę planuojame paruošti žemsiurbę ir pradėti darbus. Per vieną valandą šis aparatas gali perpumpuoti 1200 kubinių metrų vandens ir grunto mišinio, kuris bus „nusodinamas“ giliausiose karjero vietose“, – sakė bendrovės „Hidrum“ direktoriaus pavaduotojas gamybai Darius Šapkauskas.

Žemsiurbė tuo pačiu lygins ežero dugną. Ne paslaptis, kad Lampėdžių pakrantės – itin staigiai gilėjančios, o dugne apstu duobių, užsilikusių nuo seniau čia veikusio karjero. Būtent tai laikoma viena pagrindinių priežasčių, dėl ko maudynės šiame vandens telkinyje pareikalaudavo nemažai aukų.

Gilinant trasą, nusiurbtas gruntas bus paskleistas arčiau krantų, taip sušvelninant jų nuožulnumą ir panaikinant dugno nelygumus. Tai reiškia, jog kitąmet maudytis Lampėdžio ežere taps saugiau.

Trasos gilinimo darbus planuojama užbaigti kitų metų pavasarį. Tuomet prasidės irklavimo takų, starto-finišo vietų, plūdurų ir pontoninių sistemų bei trasą žyminčių lynų įrengimas.

2017 metais, nusprendus rekonstruoti senąją irklavimo bazę, jau po metų didžioji statinių dalis nugriauta, o jų vietoje iškilo dviaukštis pastatas su erdviais elingais. Į naują sporto kompleksą atvestas dujinis šildymas, veikia modernios šildymo ir oro vėsinimo sistemos, vandentiekis ir nuotekos prijungtos prie centralizuotų miesto tinklų. Pastatas pritaikytas asmenims su negalia.

Pirmajame aukšte įsikūrė mokyklos administracija, įrengta pirtis ir dušai bei sportininkų persirengimo kambariai, o antrajame – konferencijų bei treniruočių erdvės. Čia mokyklos auklėtiniai specialių irklavimo treniruoklių pagalba tobulins techniką bei palaikys gerą fizinę formą bet kuriuo metų laiku.

Šiuo metu „Bangpūčio“ mokykloje buriavimo, irklavimo, baidarių ir kanojų treniruotes lanko apie 450 auklėtinių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)