„Čempionato medalių lenktynės buvo paskutinės „Platu 25“ klasės lenktynės šį sezoną. Apibendrinant jį, akivaizdu, kad stipriai pakilo klasės meistriškumas, visi laivai finišuoja nedideliu atotrūkiu. Tą parodė ir paskutinės čempionato varžybos. Kadangi paskutinių varžybų metu taškai dvigubinami, kova buvo itin aštri, buvo daug „falšstartų“, daug asmeninių dvikovų kovojant dėl vietos. Tai lėmė ir daug pokyčių galutinėje čempionato įskaitoje“,– po varžybų teigė Lietuvos „Platu 25“ asociacijos prezidentas Mindaugas Saulėnas.

Prieš šeštadienį įvykusias medalių lenktynes bendrojoje čempionato įskaitoje jau pirmavo „White Whale“ įgula, tačiau antrąją vieta džiaugėsi jachtos „Pandora“ įgula, o trečioje buvo jachtos „ItellaTV3“ (kpt. A. Kalanavičius) įgula.

Deja, likus dienai iki medalių lenktynių ši įgula išplatino pranešimą, kad dėl savo ir kitų dalyvių saugumo pasitraukia iš galutinės kovos, nes vienas jos narys turėjo kontaktą su covid-19 sergančiu asmeniu, o jie visi, to dar nežinodami, treniravosi drauge, tad gali būti potencialūs viruso nešiotojai.

Pasitraukus vienai iš lyderiaujančių įgulų, medalių lenktynės itin sėkmingos buvo „Bestijos“ komandai, kuri jose iškovojo antrąją vietą taip išsiverždama į antrą poziciją ir bendroje įskaitoje. Tuo tarpu jachtos „Pandora“ įgula medalių lenktynėse užėmė 7-ąją vietą, tačiau tai nesutrukdė jiems išsilaikyti trečioje bendrosios čempionato įskaitos vietoje.

Paskutinio čempionato etapo metu net 3 iš 4 lenktynių laimėjo „White Whale“ įgula taip bendrojoje įskaitoje sukurdama įspūdingą atotrūkį nuo konkurentų. Bendroje įskaitoje jie surinko vos 5 baudos taškus, kai artimiausi konkurentai – jachtos „Bestija“ įgula – 15 baudos taškų.

"Platu 25" čempionatas

„Gyvenimas parodė, kad įgūdžiai gauti jaunystėje yra labai vertingi. Visomis jachtų klasėmis buriuoju su pastovia komanda, kuri yra neatsiejama pergalių dalis. „Platu 25“ jachtų klasė patinka, nes tai yra monotipinė klasė. Čia varžybos skiriasi nuo ORC formato, nes varžantis identiškomis jachtomis, kas finišuoja pirmas – tas ir yra pirmas, nėra jokių balų perskaičiavimų, rezultatų išlyginimo. Didžiausias skirtumas buriuojant monotipinėmis jachtomis ir pagal ORC formatą – taktika, tas man patinka“,– po finišo teigė čempionato laimėtojų įgulos „White Whale“ kapitonas R. Šiugždinis.

Jis šio sezono metu pademonstravo įspūdingus pasiekimus ne tik „Platu 25“ klasėje su „White Whale“ jachta, tačiau ir „X-35“ klasėje su jachta „Cool Water“, su kuria iškovojo pirmąją vietą „Kuršių marių regatoje“ bei tapo Lietuvos jūrinio (ORC) buriavimo čempionais, taip pat Lietuvos buriavimo klubų čempionate su „Nautikus“ klubu iškovojęs pirmąją vietą lenktyniaujant „RS-280“ jachtų klase, bei pasiekęs pergalę prieš „Sailing Poland“ komandą buriuojant „Volvo 65“ klasės jachta „Ambersail 2“ dvikovoje Baltijos jūroje.

Po keturių Lietuvos „Platu 25“ čempionato etapų stipriausių dešimtukas išsidėstė taip:

1. White Whale (kpt. R. Šiugždinis) – 5 t.

2. Bestija (kpt. A. Žižys) – 15 t.

3. Pandora (kpt. T. Žižys) – 20 t.

4. Karma (kpt. R. Jokubauskas) – 26 t.

5. Keturi vėjai (kpt. A. Janulionis) – 31 t.

6. Matahambre (kpt. M. Saulėnas) – 32 t.

7. Šmėkla PBS (kpt. S. Rasimavičius) – 35 t.

8. ItellaTV3 (kpt. A. Kalanavičius) – 47 t.

9. Tora (kpt. R. Vasiliauskas) – 51 t.

10. Mirgu Marga ( kpt. L. Šiugždinis) – 52 t.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją