„Savijauta gera, visi nusiteikę kovingai. Mums svarbiausia – atskiri etapai ir sprinto klasifikacija su Arnaud Demare. Bendrojoje įskaitoje didelių vilčių neturime, nebent šveicaras Kilian Frankiny bandytų kažkiek atsilaikyti aukštesnėse pozicijose. Varžybos prasidės asmeninėmis lenktynėmis, bet jose didelių ambicijų neturiu“, – sakė vienas Prancūzijos čempiono ir Europos vicečempiono A. Demare ginklanešių ir jo pergalių kalvių I. Konovalovas.

Ignatas „Giro d’Italia“ lenktynėse dalyvavo 2009-2011, 2016 ir 2019 metais. Pernai lietuviui pasiekti varžybų finišą sutrukdė nugaros skausmai. Ignatas pasitraukė 13-ajame etape. A. Demare pernai laimėjo 10-ąjį etapą, o taškų (sprinto) klasifikacijoje buvo antras.

„Giro d’Italia“ lenktynės prasidės 15,1 km pavienio starto lenktynėmis iš Monrealės į Palermą. Varžybos, kurias sudarys 21 etapas (3495,8 km), baigsis spalio 25 dieną Milane. Lenktynėse dalyvaus 22 komandos.

Po vieną „Giro d’Italia“ etapą yra laimėję trys Lietuvos dviratininkai: Tomas Vaitkus (2006 m.), I. Konovalovas (2009 m.) ir Ramūnas Navardauskas (2013 m.). Ramūnas 2012 metais po ketvirtojo ir penktojo etapų buvo varžybų lyderis. Rožinių „Giro” lyderio marškinėlių iki tol nebuvo vilkėjęs nė vienas Lietuvos dviratininkas.

I. Konovalovas „Grand Tour“ varžybose dalyvaus 10-ą kartą. Lietuvis po du kartus dalyvavo „Tour de France“ ir „Vuelta a Espana“ lenktynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)