„Didžiausia mano gyvenimo svajonė visada buvo apibėgti aplink pasaulį. Tam ruošiausi 20 metų, tačiau koronaviruso pandemija pakoregavo mano planus, tad tuos tūkstančius kilometrų teks įveikti Lietuvoje“, – sako Aidas.

Maždaug 30-37 tūkst. km, kurie turėjo nusidriekti per 4 žemynus, jis bėgs Lietuvoje ir, naudodamasis specialia programėle, perkels juos į interaktyvųjį žemėlapį. Kasdien jis ketina įveikti apie 80-100 km. Finišuoti jis turėtų kitų metų lapkričio mėnesį.

Pasak A. Ardzijausko, jis visada turės į priekį numatytą savaitės maršrutą: „Mano tikslas – aplankyti kuo daugiau Lietuvos miestų. O kitais metais, jeigu aplinkybės dėl koronaviruso pandemijos leis, bėgsiu ir per užsienio šalis.“

Bėgdamas per įvairius šalies miestus ir miestelius, Aidas susitiks su kolegomis ugniagesiais gelbėtojais ir gyventojais. Ugniagesius gelbėtojus jis skatins rinktis sveiką gyvenimo būdą, sportuoti, jaunimą – pasirinkti ugniagesio gelbėtojo profesiją ir stoti į Ugniagesių gelbėtojų mokyklą, gyventojus – pasirūpinti savo, artimųjų ir savo namų priešgaisriniu saugumu, būti atsargiems prie vandens telkinių ir kt.

„Dvidešimt šešerius metus dirbant ugniagesiu gelbėtoju teko gesinti daugybę gaisrų ir matyti daug skaudžių nelaimių, kai žmonės per savo aplaidumą neteko savo ar artimųjų gyvybės, o jų namai virto pelenais“, – sako A. Ardzijauskas.

Šioje ilgoje kelionėje jam talkins draugai. Vieni bėgs kartu dalį maršruto, kiti lydės jį automobiliu, pasirūpins maitinimu.

A.Ardzijauskas spalio 1 d., 8 val., startuos Kaune, prie Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (I. Kanto g. 1). Norinčių išlydėti jį į šią kelionę jis lauks nuo 7.30 val. Tą pačią dieną jis finišuos Ukmergėje, nubėgęs apie 77 km. Kol kas bėgimo planas sudarytas 15 dienų. Per jas bėgikas ketina aplankyti Uteną (spalio 2 d.), Pabradę (spalio 3 d.), Vilnių (spalio 4 d.), Varėną (spalio 5 d.), Seirijus (spalio 6 d.), Trakus (spalio 7 d.), Vilnių (spalio 8 d.), Švenčionis (spalio 9 d.), Zarasus (spalio 10 d.), Rokiškį (spalio 11 d.), Panevėžį (spalio 12 d.), Raseinius (spalio 13 d.), Kauną (spalio 14 d.) ir Jurbarką (spalio 15 d.). Po Lietuvą bėgikas ketina apsukti apie 30 ratų.

Aidas jau yra nustebinęs pasaulį ne viename žmogaus galimybes peržengiančiame bėgime. 2012 m. per 24 dienas jis apibėgo Lietuvą (1089 km), 2013 m. per 44 dienas – Baltijos jūrą (3266 km), 2014 m. įveikė per 5 tūkst. kilometrų nuo Los Andželo iki Niujorko Jungtinėse Amerikose Valstijose, 2018 m. į Vilnių sugrįžo iš Dakaro, Senegalo sostinės, įveikęs 8 tūkst. km, 2019 m. per 72 dienas nubėgo 5400 km nuo Norvegijos iki Graikijos. Bėgioti ilgas distancijas ir maratonus A. Ardzijauskas pradėjo 1980 m. Iš viso jau yra nubėgęs apie 140 tūkst. km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)