Savaitgalį Ispanijos mieste Santandere vykusiose varžybose D. Mentrida galėjo finišuoti trečias ir lipti ant prizininkų podiumo, tačiau savanoriškai užleido poziciją prieš pat finišą suklydusiam britui Jamesui Teagle'ui.

D. Mentridai minant ant kulnų, trečias bėgęs J. Teagle'as prieš paskutinį trasos posūkį susipainiojo ir netyčia įsirėžė tiesiai į apsauginius barjerus, praleisdamas į priekį ispaną.

Visgi pastarasis parodė tikro fair play pavyzdį – prieš pat finišo tiesiąją sustojo ir leido apmaudžiai suklydusiam britui susigrąžinti trečiąją poziciją, taip sulaukdamas didžiulio palaikymo socialiniuose tinkluose.


„Šis vaizdas mane iš tikrųjų pravirkdė. Tai yra neeilinis pavyzdys“, – pasižiūrėjęs situacijos vaizdo įrašą „Twitter“ socialiniame tinkle rašė garsus amerikiečių aktorius Willas Smithas.

„Mano nuomone, tokie atvejai turėtų būti laikomi tipine situacija. Niekada negalvojau, kad tai yra kažkas ypatingo ir kad sulauks tokio atgarsio žiniasklaidoje. Tačiau dabar tikrai didžiuojuosi sulaukęs tiek pozityvių palaikymo žinučių“, – rašė pats D. Mentrida.

Tautiečio poelgiu susižavėjusios Ispanijos interneto portaluose netruko paplisti visiškai kitokio pobūdžio vaizdas iš sekmadienį vykusio Maskvos maratono finišo ir jo sulyginimas su įvykiu Santandere.

Maskvoje dėl pirmosios vietos vyko įnirtinga kova – finišo tiesiojoje Kirgizijos atstovas Jurijus Čečunas pralenkė rusą Iskanderą Jadgarovą. Palikęs už nugaros savo oponentą, J. Čačunas prieš pat finišą atsigręžė ir, pridėjęs ranką prie kaktos, pašaipiai pasižiūrėjo atgal.


Jau bėgimui pasibaigus I. Jadgarovas savo varžovą apkaltino tyčiniu lipimu ant kulnų, stumdymusi ir kitokiu nesportišku elgesiu. Kaip tvirtino antras finišavęs ir nugalėtojo pašieptas rusas, ilgoje distancijos atkarpoje jam teko klausytis žodinių varžovo provokacijų.

Rusijos sporto portaluose užvirė aršios diskusijos dėl polemiško varžybų finišo, o didžiausia Ispanijos sporto naujienų sveitainė Marca dvi skirtingas situacijas Santandere ir Maskvoje įvertino taip: „Matome du „karštus“ pavyzdžius. Ir liekame kartu su saviškiu Diego. Tai yra tikrasis sportas.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)