Stipendijas gaunantys atletai privalės parašais patvirtinti, jog atmintinai mokės šalies himno žodžius, naudos tik oficialius Baltarusijos simbolius ir nebendraus su žiniasklaida negavę specialaus leidimo.

Primename, kad rugpjūčio pabaigoje 363 Baltarusijos sportininkai pasirašė atvirą laišką, kuriuo pasmerkė įtariamą rezultatų klastojimą per šalies prezidento rinkimus ir reikalavo naujo balsavimo.

Pavieniai įvairių sporto šakų atstovai taip pat kritikavo Aleksandrą Lukašenką dėl grubaus teisėsaugos susidorojimo su protestuotojais.

Baltarusijoje masinės demonstracijos prasidėjo po rugpjūčio 9-osios, kai šalies prezidento rinkimuose A. Lukašenka neva surinko daugiau nei 80 proc. balsų. Neabejojama, kad šie rinkimai buvo falsifikuoti.

Nuo tada šalyje tęsiasi mitingai, protesto akcijos, o Baltarusijos jėgos struktūros periodiškai naudoja jėgą prieš taikius žmones, juos sulaiko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)