Norint palaikyti dalyvių saugumą, šiais metais kiekviena distancija, išskyrus maratoną, 1 km bėgimą ir vaikų bėgimą turėjo du atskirus startus. Dėl to renginys vyko dvi dienas – šeštadienį ir sekmadienį.

Sekmadienį Vilniuje savo jėgas parodė ilgiausiųjų distancijų dalyviai – nuo pačio ryto startavo maratono bėgikai, po jų išbėgo „Rimi“ pusės maratono dalyviai, o po pietų startavo „Visi mes žmonės“ 10 km distancijos dalyviai.

Šiais metais maratono 42,195 km distanciją vyrų kategorijoje greičiausiai įveikė Latvijos lengvaatletis Dmitrijs Serjogins, kuris trasą nubėgo per 02:19:49, tuo pačiu pagerindamas esamą trasos rekordą.

Greičiausiai moterų kategorijoje atbėgo ne kartą Vilniaus maratono nugalėtoja ir prizininke jau tapusi lengvaatletė Diana Lobačevskė, distanciją įveikusi per 02:39:40 ir taip pat pagerinusi trasos rekordą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)