Įveikus pirmuosius kelis šimtus metrų, bėgikų laukė pirmoji zona – tropinės audros. Sklindant galingo griaustinio garsams bei žaibo žybsniams, bėgikus užklupo stiprūs lietaus šuorai, po kurių visi buvo gerokai sušlapę.

Vėliau laukė stingančio šalčio ir uraganinio vėjo zonos, kurios ne tik leido pajusti šias stichijas bet ir privertė visiškai atitrūkti nuo realybės.

Sniego zonoje dirbtiniu sniegu „pasipuošę“ bėgikai vėliau pasiekė kalnų šturmą – didelis specialus atrakcionas buvo gana slydus ir ne visiems pavyko greitai įkopti į viršūnę.

Po švelnaus nusileidimo laukė dar viena zona – Sacharos karštis. Galingi ugnies kamuoliai žiūrovams suteikė įspūdingus vaizdus, o dalyviams – puikius ir karštus pojūčius. Finišo tiesiojoje dalyvius pasitiko kosmoso platybės – lazerių ir įvairių projekcijų šou.

Nors šiame bėgime laikas nebuvo fiksuojamas, buvo apdovanoti greičiausiai trasą įveikę dalyviai. Pirmas finišavo Karolis Urbelionis, o tarp moterų greičiausia buvo Ramunė Petrulytė.

Prizininkams buvo įteikti „Laisvalaikiodovanos.lt“ ir „Sportland“ čekiai bei kitų rėmėjų dovanos.

„Labai smagus renginys. Šito bėgimo neplanavau, bet ketvirtadienį buvo mano gimtadienis ir gavau tokia mini dovaną. Tada jau nebebuvo kur dėtis, teko bėgti, – šypsojosi K. Urbelionis. – Neketinau labai smarkiai varžytis, bet įpusėjus distancijai mačiau, kad bėgu priekyje, tai pagalvojau, kad galiu nugalėti.

Visos stichijos buvo netikėtos. Žinojau, kad audros zonoje bus vandens, bet kad tiek ir vienu metu... Putų buvo taip pat velniškai daug. Labai smagi buvo ugnies zonos, nes galima buvo sušilti“.

Bėgimo treneriu dirbantis K. Urbelionis pabrėžė, kad tokie renginiai yra naudingi tiek miestui, tiek bėgimo bendruomenei.

„Tokie renginiai su nedidelėmis distancijomis leidžia dalyvauti ne tik sportininkams, bet ir mėgėjams. Tas yra smagiausia. Dėl to tokie bėgimai yra tikrai labai smagūs ir reikalingi“, – pridūrė K. Urbelionis.

Taip pat buvo apdovanotos ir aktyviausios renginio komandos. Daugiausiai narių šiam bėgimui surinko Lietuvos kariuomenė. Antrąją vietą šioje įskaitoje užėmė „Impuls“, trečiąją – SEB.

Aktyviausia organizacija pripažinta „LOUD and Fit“.

Trasą įveikė ir neįgalieji – Lietuvos triračių sporto asociacijos nariai. Taip pat šį unikalų bėgimą išbandė nemažai Vilniaus savivaldybės, ugniagesių, ministerijų atstovų. Įvairūs kolektyvai prieš bėgimą varžėsi „Jeep Challenge“ iššūkių rungtyse, o visi norintys galėjo išbandyti įvairias sporto ir laisvalaikio pramogas.

Prieš pagrindinę programą vyko moksleivių bėgimas. Jiems reikėjo įveikti penkias gamtos stichijas. Čia taip pat vyravo džiaugsmingos emocijos, o įspūdžiais dalyviai dalinsis dar ilgai.

Prizais buvo apdovanotos aktyviausios mokyklos. Pirmąją vietą užėmė Vilniaus Sietuvos progimnazija. Mokytojas Rytis Anskaitis į renginį atvedė 45 mokinių komandą. Toliau pagal aktyvumą išsirikiavo Vilniaus šv. Jono Pauliaus II gimnazija ir Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazija. Aktyviausia klase išrinkta Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijos 1A klasė (mokytoja Inesa Bolotina).

Visi „Insane Run“ finišą pasiekę dalyviai apdovanoti unikaliais renginio medaliais.

Renginio organizatoriai prisipažįsta – tokiam bėgimui surengti buvo labai daug iššūkių, tačiau pasiektas rezultatas ir žmonių emocijos parodo, kad ši idėja pasiteisino.

„Pirmas blynas neprisvilo. Buvo daug iššūkių, nes tokio renginio pasaulyje dar nebuvo. Ypač nesitikėjome tokios aktyvios naujų dalyvių registracijos paskutinę dieną, todėl teko gerokai paplušėti.

Patys sau išsikėlėme aukštą kartelę. Norėjome būti unikalūs ir suteikti žmonėms emocijas. Jas iš šio renginio išsinešė kiekvienas žmogus. Todėl savo tikslą pasiekėme“, – „ExtremeDelight.lt“ vadovas Mantas Paliokas.

„Manau, kad su šiuo bėgimu mes pakėlėme kartelę visiems bėgimų organizatoriams. Matėme nemažai bėgimo klubų atstovų, kurie liko labai patenkinti mūsų renginiu. Neabejoju, kad šis bėgimas taps tradiciniu. Žinoma, tobulinti visada yra ką.

Galima rasti vietų, kur galima kažką padaryti gražiau, įspūdingiau. Esame nusimatę ateičiai naujas stichijas. Norime sukurti daugiau nestandartinių stichijų, nebūtinai su įprastais gamtos reiškiniais“, – pridūrė M. Paliokas.

„Insane Run“ bendrai finansuojamas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) Sporto rėmimo fondo lėšomis, skirtomis įgyvendinti sporto projektus, susijusius su sporto renginių organizavimu ir kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)